Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Sprekers- en presentatiecoach Stefanie Van Moen (Vox Consult) leert Vlaams-Brabantse ondernemers kneepjes van het vak

Sprekers- en presentatiecoach Stefanie Van Moen (Vox Consult) leert Vlaams-Brabantse ondernemers kneepjes van het vak

  • 05/08/2021

Krachtig spreken in het openbaar is een belangrijke vaardigheid in het bedrijfsleven. Het is een uitgelezen instrument om kennis en inzichten te delen, en om een publiek te enthousiasmeren, te overtuigen of te informeren. Kortom: spreken voor publiek creëert impact. Bij velen breekt het angstzweet echter uit bij de gedachte een groep te moeten toespreken. Daarom organiseert Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant op dinsdag 28 september een gratis online workshop ‘Spreken voor publiek’ met experte Stefanie Van Moen, sprekerscoach bij Vox Consult. 

Mensen hebben over het algemeen meer angst om een publiek toe te spreken dan om te sterven. Deze stelling lijkt misschien kort door de bocht, maar uit onderzoek blijkt wel degelijk dat de vrees om in het openbaar te spreken de meest voorkomende vorm van angst wereldwijd is. Een spijtige statistiek, want goede spreek- en presentatievaardigheden bieden heel wat potentieel. “Door te werken aan je spreek- en presentatievaardigheden groei je als persoon en krijgt je carrière gegarandeerd een boost. Wie het woord neemt tijdens een vergadering, zichzelf vol vertrouwen en authentiek voorstelt op een netwerkevent, of optreedt als spreker, wordt immers gezien en gehoord”, aldus sprekerscoach Stefanie Van Moen, die de workshop zal leiden.

Over de spreker

Tijdens de workshop op 28 september gaat Stefanie Van Moen in op de impact van de stem, het voorkomen en de woordkeuze op pitches en presentaties, en geeft ze meer uitleg over de ‘language of leadership’. Van Moen beschikt over heel wat ervaring: als founder en sprekerscoach bij Vox Consult traint ze ondernemende professionals om hun verhaal, pitch of presentatie krachtig en vol vertrouwen neer te zetten, steeds in verbinding met het doelpubliek. Verder geeft Van Moen als gastdocent aan verschillende hogescholen en managementsopleidingen les over spreken met impact, communicatiestrategieën en presentatievaardigheden.

Gratis exemplaar ‘Spreken met impact’

Eind vorig jaar bracht Stefanie Van Moen het boek ‘Spreken met impact – Overwin je spreekangst, hanteer je eigen spreekstijl, ga in verbinding met je publiek’ uit. Geïnteresseerden wordt aangeraden niet te wachten met inschrijven, want de eerste 20 personen die zich registreren en aanwezig zijn, gaan naar huis met een gratis exemplaar van Van Moens boek.

Praktische informatie

Deelname aan de online workshop 'Spreken voor publiek' op 28 september is gratis. Meer informatie en inschrijven via deze pagina.

Contactpersoon

Sophie Thiebaut

Directeur Marketing en Communicatie

Proximus