Skip to main content
  • Nieuws
  • Snel schakelen en gas geven voor een optimale klantenservice

Snel schakelen en gas geven voor een optimale klantenservice

  • 30/09/2021

Sinds 2012 runnen Han Verboven en Heidi Lemmens samen CTSL, een merkonafhankelijke garage in Genk. Dit familiebedrijf, met ook dochter Sien die mee in beeld komt, draagt ondernemerschap, toekomstvisie en een gezonde groei hoog in het vaandel.

Heidi Lemmens & Han Verboven CTSLDankzij een brede waaier van diensten – met onderhoud, herstelling en verhuur van trucks en trailers, gecombineerd met 24/7 pechservice en bijstand bij technische keuringen – is het orderboekje van CTSL vandaag goed gevuld. Als gepassioneerde ondernemers smeden Han en Heidi al nieuwe plannen om hun zaak verder uit te bouwen. Han: “Sinds mei van dit jaar zijn we ook regiodealer van Ford Trucks. Hier zijn we erg trots op. We kijken momenteel uit naar een andere locatie om onze dienstverlening nog verder uit te bouwen.”

Feilloos op elkaar ingespeeld

Volgens Heidi is de complementariteit met haar echtgenoot, aangevuld met gemotiveerde medewerkers, een van de grote sterktes van CTSL. “Han durft als ondernemer de nodige risico’s nemen en zet graag de strategische krijtlijnen voor de komende jaren uit. Bovendien slaagt hij er in om actuele en nieuwe trends in onze sector goed op te volgen, gecombineerd met een zeer uitgebreid netwerk van inspirerende klanten en concullega’s. Ikzelf hou ervan om orde in de chaos te scheppen en mee de basisstructuur van onze zaak vorm te geven. Daarnaast is mijn dagelijkse agenda goed gevuld met het administratieve beheer van hr-taken, financiën en verzekeringen.”

“De uitdagingen in onze sector zijn groot, maar dankzij onze wendbaarheid en veerkracht zijn we er klaar voor!” - Heidi Lemmens

Klaar voor nieuwe uitdagingen in sector

Momenteel zijn er vier medewerkers aan de slag in de garage, terwijl een halftijdse collega Heidi helpt met de administratie. Recent kwam een salescollega aan boord in het kader van het Ford-dealership. En ook dochter Sien springt af en toe bij. Met dit team zijn Han en Heidi klaar om de vele uitdagingen de baas te kunnen. Han licht toe: “Ik heb een dubbel gevoel bij wat de komende jaren op ons afkomt. Enerzijds zullen merkonafhankelijke servicebedrijven snel moeten schakelen om mee te zijn met de snel wijzigende technologische vooruitgang in onze sector. De doorbraak van elektrische en waterstofvoertuigen is niet meer te stoppen. Dit vergt de nodige investeringen in mensen en middelen. Tegelijk zullen merken hun technologie zo goed mogelijk trachten af te schermen.”

“Anderzijds zie ik ook interessante opportuniteiten, omdat B2Btransport in onze maatschappij een essentiële dienst blijft. Ik zie bij onze klanten trouwens meer vraag naar flexibele fleetoplossingen en financiële constructies. Met de overname die we momenteel realiseren, stomen we ons bedrijf klaar voor deze boeiende kansen.”

Met steun van Voka-initiatieven

Om als familiebedrijf snel op de bal te kunnen spelen wat betreft deze nieuwe realiteit, rekenen Han en Heidi deels op de begeleiding en ondersteuning van diverse Voka-trajecten. “Elk jaar kijken we welke Voka-opleidingen interessant voor ons zijn, afhankelijk van onze eigen behoeften op dat moment. Zo volgden we al leerrijke sessies over financieel beheer en digitalisering. Sien nam dit jaar deel aan het NextGen Growthtraject. Nu studeert ze ‘Kmo en ondernemen’. Momenteel nemen we ook samen deel aan het Vokatraject ‘Het blijft in de familie’. Het is enorm interessant om collega’s uit andere sectoren te ontmoeten en te ontdekken welke successen ze boekten. Tegelijk wisselen we lessons learned en best practices uit op basis van dossiers die moeizamer verliepen. Over het muurtje kijken in andere sectoren biedt echt een meerwaarde!”

Meer info: www.voka.be/limburg/ indefamilie2021

Contactpersoon

Ellen Heymans

Adviseur eigenaars-ondernemers

Artikel uit publicatie

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo