Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Slimme en georganiseerde arbeidsmigratie kan u helpen om vacatures in te vullen!

Slimme en georganiseerde arbeidsmigratie kan u helpen om vacatures in te vullen!

  • 27/02/2020

De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), Voka West- en Oost-Vlaanderen, Agoria en VDAB werken samen om de aanwerving van Afrikaanse talenten te vergemakkelijken

Verschillende economische sectoren in België kampen met structurele tekorten aan arbeidskrachten. Ondanks de voortdurende inspanningen om werklozen te activeren, blijft het vinden van extra geschoolde profielen een grote uitdaging voor heel wat bedrijven. Het MATCH-project heeft als doel deze bedrijven te helpen bij het aantrekken van buitenlands talent. Binnen dit vraaggestuurd economisch migratieproject zullen we de aanwerving van hooggekwalificeerde arbeidskrachten uit Senegal en Nigeria vergemakkelijken. Deze twee landen hebben namelijk een overschot aan hoogopgeleide werknemers, in het bijzonder in de innovatie- en technologiesectoren.

Hoe kunt u gebruikmaken van het MATCH-project?

  • U stuurt ons uw vacatures voor hooggekwalificeerde technische profielen. Op basis van de vacatures van geïnteresseerde Belgische bedrijven, zal een aanwervingsproces worden opgestart in Senegal en Nigeria. Geïnteresseerde kandidaten zullen vooraf gescreend worden door een selectiepanel bestaande uit de lokale arbeidsmarktagentschappen, IOM en VDAB.
  • We begeleiden u bij het selectieproces en zorgen ervoor dat aan de hoogste aanwervingsnormen voldaan wordt (inclusief technische vaardigheden en kennis van het Engels/Frans). Vervolgens zal het selectiepanel de Belgische bedrijven voorzien van de top 5 beste kandidaten. De bedrijven voltooien dan het aanwervingsproces (zonder verplichting tot aanwerving) door de kandidaten te ontmoeten, (Skype) interviews te houden of hun vaardigheden te testen.
  • IOM en VDAB zorgen voor de administratieve en logistieke voorbereiding, alsook de opleiding van de kandidaten vóór hun vertrek naar België.

Wilt u meer weten? Neem dan deel aan een van onze workshops op donderdag 23 april of donderdag 7 mei 2020. Hiervoor kunt u contact opnemen met:

 

Voka West-Vlaanderen     Voka Oost-Vlaanderen     IOM     Agoria     VDAB     Eurochambers

Europa     Europa tekst

Zoek je talent in het buitenland?

 Dig it

Arbeidsmigratie van IT’ers uit Marokko en Senegal-Nigeria

Deze projecten helpt knelpuntvacatures van bedrijven invullen door gerichte economische migratie van IT’ers. Binnen dit project zullen we de aanwerving van hooggekwalificeerde arbeidskrachten vergemakkelijken. Deze landen hebben namelijk een overschot aan hoogopgeleide werknemers, in het bijzonder in de innovatie- en technologiesectoren. Aanwerving van IT talenten: slimme en georganiseerde arbeidsmigratie biedt de oplossing! 

Meer info over Marokko

Meer info over Senegal-Nigeria


Eures: grenzeloos rekruteren

Wij begeleiden en faciliteren u in het rekruteren en aanwerven van personeel over de grens.

Meer info

logo Scheldemond

Contactpersoon

Davy Maes

Kennis & advies / Menselijk kapitaal

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag