Skip to main content
  • Nieuws
  • Slagmolen wint Ondernemersprijs Herman Dessers

Slagmolen wint Ondernemersprijs Herman Dessers

  • 08/06/2018

De 24e Ondernemersprijs Herman Dessers gaat naar Karlijn Libbrecht en Bert Meewis van restaurant Slagmolen. Voka – Kamer van Koophandel Limburg reikte, in het bijzijn van meer dan 1.200 aanwezigen, de prijs uit tijdens haar jaarvergadering ‘Applaus’ in het Hasseltse Ethias Theater. De jury baseerde zich voor de keuze van de genomineerden op drie sectoren die ontzettend belangrijk waren, zijn en blijven voor onze Limburgse economie: toerisme en horeca, de maakindustrie en de vernieuwing van het ondernemerschap om onze digitale revolutie mogelijk maken. De andere genomineerden waren  Mireille Mertens (Autoneum) en de 6200 starters van 2017 vertegenwoordigd door Wouter Uten en Tom Martens van UgenTec.

De Slagmolen wint Ondernemersprijs Herman Dessers

Winnaars Bert Meewis en Karlijn Libbrecht reageerden opgetogen: “We hebben geen speech voorbereid omdat we in de veronderstelling waren dat dit alleen voor de groten der aarde is weggelegd. Daarom zijn we heel erg blij en een beetje verlegen dat we voortaan in de lijst staan van heel wat grote winnaars. Het doet ons weliswaar veel plezier dat ze allemaal in ons klantenbestand staan”, lacht het culinaire duo. “In deze moeilijke tijden voor de gastronomie proberen we alleszins om Limburg nog verder op de kaart te zetten.”

“Vier rijstroken voor E313 en E314”

Voorzitter van Voka – KvK Limburg Francis Wanten sprak bovendien de aanwezige ondernemers toe en had enkele niet mis te verstane boodschappen. “Wij pleiten niet meer voor 2x3 rijstroken, maar voor 2x4 rijstroken op de E313 en E314. Onze mobiliteitsproblemen worden namelijk steeds groter. We moeten niet de problemen van gisteren oplossen, wel die van overmorgen.”

Actie voor Een Hart voor Limburg


Daarnaast prees de voorzitter de Limburgse ondernemingen, want het gaat goed met de Limburgse economie. “En in dat geval moeten we extra solidair zijn met zij die het niet zo goed hebben. Deze week zijn er meer dan 3.000 spaarpotjes naar de ondernemingen verstuurd voor Een Hart voor Limburg. Als iedere medewerker van elk van onze leden-bedrijven 1 euro zou geven, dan verzamelen we heel wat geld voor dit goede doel”, doet Francis Wanten een warme oproep.

Naast de plechtigheden werden de aanwezigen ook getrakteerd op een humoristische zaalshow. Matteo en Vittorio Simoni hadden in het bijzijn van de meer dan 1.200 aanwezigen een vader-zoongesprek en Ideale Wereld-boegbeeld Luc Haekens maakte in zijn gekende stijl reportages over de genomineerden.

Over de Ondernemersprijs Herman Dessers

Het doel van de Ondernemersprijs Herman Dessers is het belonen van een persoon, een onderneming, een vereniging, een instelling of een groepering uit Limburg die op economisch, sociaal, cultureel of wetenschappelijk gebied een uitzonderlijke prestatie geleverd heeft ten voordele van de provincie Limburg, waardoor de provincie een positieve uitstraling krijgt buiten haar grenzen.

Bekijk hier de speech van onze voorzitter Francis Wanten.

Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo