Skip to main content
  • Nieuws
  • Sibelco en BCS Swinnen helpen Technisch Instituut Sint-Paulus uit de nood

Sibelco en BCS Swinnen helpen Technisch Instituut Sint-Paulus uit de nood

  • 11/05/2017

Na de zware brand van vorig schooljaar zijn de werkplaatsen van het Technisch Instituut Sint-Paulus in Mol afgebroken. In afwachting van de nieuwbouw legt de school op de vrijgekomen ruimte twee beachvolleybalterreinen aan. Het witte zand voor deze terreinen is geschonken door Sibelco, BCS Swinnen zorgde voor het transport.

Het Technisch Instituut Sint-Paulus is vorig schooljaar getroffen door een ernstige brand. De werkplaatsen waren zo ernstig beschadigd dat ze afgebroken moesten worden. De school is het dossier voor een nieuwbouw aan het samenstellen. Op de plaats waar vroeger de werkplaatsen stonden was het een woestenij en samen met de leerlingen wil de school daar een aangename speelzone van maken tot de nieuwbouw er komt.

Met de hulp van Sibelco, dat - op vraag van Theo Verschaeren, LON-promotor Onderwijs-Ondernemen  Voka Kempen Oost - 65 m³ wit zand schonk en bouwbedrijf BCS Swinnen, dat zorgde voor het transport van het zand is de lege ruimte omgetoverd tot twee beachvolleybalterreinen.

Moet er nog zand zijn?