Skip to main content

Shampop wint Jong Voka GenZ Award

  • 20/05/2020

Vier studenten van UHasselt winnen dit jaar de Jong Voka GenZ Award met hun start-up Shampop. Hun startersidee, single-use shampootabletten, kon de jury en het publiek het meest overtuigen. De uitreiking van de prijs, waarmee Jong Voka Limburg jong ondernemerschap een duw in de rug wil geven, gebeurde tijdens een unieke online awardshow vanuit de Muziekodroom in Hasselt.

Shampop wint
“Shampop blonk met hun idee uit in simpliciteit, haalbaarheid en innovatie."


Jong Voka Limburg organiseerde dit jaar de tweede editie van de GenZ Awards. Die bestaan in de eerste plaats uit een voorbereidingsparcours waarin de deelnemers op een maand tijd een ondernemersidee vormgeven. Dat gebeurt onder het toeziend oog van Jong Voka Limburg-leden en bestuursleden van Voka – KvK Limburg, allemaal ondernemers of kaderleden die het klappen van de zweep kennen.

Ecologische shampootabletjes

De UHasselt-studenten Floris Lisabeth, Hanne Vleugels, Roos Vandebergh, Jeff Paredis gingen tijdens een online live show in de Muziekodroom naar huis met de overwinning. Zij hadden met hun start-up Shampop de best uitgewerkte businesscase in handen. Hun start-up produceert single-use shampootabletjes (“Shampops”) ter grootte van een 20 eurocent-muntstuk. De tabletjes worden ecologisch verantwoord geproduceerd, met een focus op circulaire economie en productbeleving. Bij contact met water lost de Shampoptablet op in je hand en kan je je haren wassen.

“Coaching verankerd in concept”

Het viertal krijgt door de overwinning een flinke duw in de rug. Ze krijgen 15.000 € cash om hun start-up te versterken en 10.000 € aan kwalitatieve opleidingen aan de KamerAcademie van Voka – KvK Limburg. 

Jong Voka Limburg-voorzitter Stijn Martens kijkt alvast terug naar een geslaagde editie met een veelbelovende winnaar: “Shampop blonk met hun idee uit in simpliciteit, haalbaarheid en innovatie. Als ‘hands on’ team zijn ze enorm gegroeid en hebben ze de ervaren coaching weten te verankeren in hun concept. Dát maakt van hen de terechte winnaars.”

"Alle genomineerden zijn al winnaars dankzij het traject dat ze met veel passie, veerkracht en daadkracht hebben afgelegd."

Ook de andere genomineerden Smoothy, E-course en Festible kregen lovende woorden van Karin Van De Velde, jurylid en voorzitter van Voka – KvK Limburg. “Hoedje af voor alle deelnemers die met de GenZ Award toch al een stukje van hun droom waarmaken. De winnaar staat uiteraard op het podium, maar alle genomineerden zijn wat mij betreft al winnaars dankzij het traject dat ze met veel passie, veerkracht en daadkracht hebben afgelegd.”

Meer info over de GenZ Award: genzaward.jongvokalimburg.be

Contactpersoon

Laurens Kuijpers

Coördinator Jong Voka Limburg