Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Selwyn Devroe werd een echte Plato-addict: “Op een gegeven moment volgde ik vier trajecten tegelijkertijd”

Selwyn Devroe werd een echte Plato-addict: “Op een gegeven moment volgde ik vier trajecten tegelijkertijd”

  • 23/02/2021

Selwyn Devroe, zaakvoerder van SMS Solutions, vast gezicht en peter bij Plato blikt terug op de afgelopen 12 jaar: “We kenden een snellere groei, niet alleen omzetmatig maar ook op persoonlijk vlak. Je stapt niet in Plato om er meer klanten uit te halen. Je groeit door te leren van anderen.”
 

Logo vlaio

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven? 

“Ik ben bestuurder bij SMS Solutions, een bedrijf gespecialiseerd in field marketing. Wij stimuleren de verkoop van onze klanten door verschillende services aan te bieden. Zo staan we hen bij met flexibele medewerkers om hun visibiliteit te verhogen in winkelpunten maar verzorgen we onder andere ook productdemonstraties en voeren we audits uit. De passie voor marketing en sales was er al vanaf mijn 14e. Dat ik hier ooit iets in zou beginnen, kwam dus niet als een verrassing. Nu, meer dan 19 jaar na onze opstart, zijn we een vaste waarde voor verschillende grote bedrijven in de Benelux.”

Twaalf jaar Plato hebben een grote impact op mezelf en mijn bedrijf. We kenden een snellere groei, niet alleen omzetmatig maar ook op persoonlijk vlak.

Wat is jouw ervaring met Plato? Waarom heb je beslist om deel te nemen? 

“Het is al zo’n 12 jaar geleden dat ik besliste om mezelf in te schrijven. Op een gegeven moment merkte ik dat ik meer wou leren over bepaalde disciplines. Dan kan je cursussen gaan volgen, maar mij leek het interessanter om te leren van andere ondernemers. Ik schreef me in voor het traject Algemeen Management en toen ging de bal aan het rollen. Op een gegeven moment volgde ik vier trajecten tegelijkertijd, ik werd een echte Plato-addict.” 
“Die twaalf jaar Plato hebben een grote impact gehad op mezelf en mijn bedrijf. We kenden een veel snellere groei, niet alleen omzetmatig maar ook op persoonlijk vlak. Alleen in Plato stappen met als doel om er klanten uit te halen is een foute ingesteldheid. Het is net door kennis te delen en te leren van anderen dat je groeit.” 
 

Ondernemen is topsport, en je doet het niet alleen. Daarom zet Plato in op lerend netwerk. Hoe heeft dit jou geholpen? 

“Als bedrijfsleider sta je soms voor grote beslissingen. Met je verhaal kan je niet altijd terecht bij je directe omgeving. Het perfecte klankbord is dan een groep van ondernemers die op hun beurt net hetzelfde meemaken. De manier waarop Plato dit voorziet, is uniek. Je kan op een gelijk niveau bepaalde zaken overleggen. Je hoeft er niet te laten blijken dat alles fantastisch loopt, iedereen is net heel open en eerlijk. Topsporters willen begeleid worden door mensen die weten waar ze mee bezig zijn, bij ondernemers is dat net zo. Door jarenlang omringd te zijn met gelijkgezinden werd ik continu gesteund en uitgedaagd.” 

Topsporters willen begeleid worden door mensen die weten waar ze mee bezig zijn, bij ondernemers is dat net zo. Door jarenlang omringd te zijn met gelijkgezinden werd ik continu gesteund en uitgedaagd.

Als ondernemer moet je soms ook in eigen boezem kijken. Heb je iets waardevols over jezelf ontdekt tijdens je deelname aan Plato?

“Via een insights kleurentest heb ik heel wat inzichten verworven over mijn eigen persoonlijkheid. Ik leerde de kleur kennen die mijn karakter definieert. Maar wat nog belangrijker is: ik ontdekte hoe ik kan omgaan met mensen die een andere kleur hebben waardoor samenwerkingen nu vlotter verlopen. Ik was ook zes jaar lang peter van enkele groepen. Dan sta je in nauw contact met een andere peter, meter of coördinator: een samenwerking die best wel intens is. Ik ontdekte dat iemand met een totaal andere persoonlijkheid, niet noodzakelijk een moeilijkheid maar net een aanvulling kan vormen.”

Plato 30 jaar

 

Plato - lerend netwerk voor groeiondernemers bestaat 30 jaar! 

Lees hier alle getuigenissen van ondernemers over hun Plato-ervaring 

#plato30jaar

Plato

 

Nood aan klankbord als ondernemer?

Dan ben je bij Plato - lerend netwerk voor groeiondernemers aan het juiste adres. Meld je aan voor kennisoverdracht, ervaringsuitwisseling én netwerking.

Ontdek Plato
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - recupel
imu - vzw - obd
Proximus
imu - vzw - headoffice
imu - vzw - recupel