Skip to main content
Map
 • Nieuws
 • Search & Selection 45 jaar: Vakmanschap in het zoeken, beoordelen en ontwikkelen van talent

Search & Selection 45 jaar: Vakmanschap in het zoeken, beoordelen en ontwikkelen van talent

 • 22/06/2022

Search & Selection 45 jaar: Vakmanschap in het zoeken, beoordelen en ontwikkelen van talent

Rekruteren is mensen in beweging brengen door de doelgroep te activeren met heldere communicatie en een gerichte benadering. Dat is de kracht van Search & Selection. Marktervaring, databanken, netwerken, partnerships en nieuwe media vormen de hefbomen om een kwantitatieve en kwalitatieve respons te genereren. 

foto

 

logo

 

De corebusiness van Search & Selection is van bij de start in 1977 werving en selectie. Het zoeken en beoordelen van kandidaten is nog steeds hun grote sterkte. “Wij tellen in onze rangen een fiks aantal door de wol geverfde consultants die hun stempel kunnen drukken in diverse domeinen. Hun expertise is goud waard”, zegt general manager Frans Claerhout. Hij stond aan de wieg van Search & Selection dat toen in een statig herenhuis aan de Gentse Oude Houtlei zijn activiteiten startte. 

Meegroeien met de klanten

Vandaag mag hij trots terugblikken op een flinke expansie met kantoren in Gent, Antwerpen en Zaventem. Bovendien heeft Search & Selection ook internationaal vaste voet aan de grond in Breda, Lille en Pretoria. “In feite groeien wij mee met de vraag van onze klanten. De passie en het engagement van onze consultants zorgen ervoor dat we steeds tot oplossingen komen. Moet ook, want de personeelskosten vormen een belangrijke uitgavepost voor elk bedrijf. Als de motor aanslaat is de kandidaat rendabel, heb je als kantoor gescoord en genereer je voor de klant een enorme meerwaarde.” 

Executive en internationale search

“Wij begeleiden projecten van a tot z”, aldus Thomas Tielemans, adjunct-directeur, “zowel bij kmo’s als multinationals. Het zijn vaak nog Angelsaksische kantoren die naar hier komen om de executive search te doen voor de grote bedrijven, maar wij worden daar steeds meer voor ingeschakeld. Niet alleen in België, maar ook in het buitenland, vooral in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, waar wij een netwerk en expertise hebben opgebouwd. Die internationale trein rijdt zo vlot dat we onze search expertise hebben samengebracht in ‘Seven Seas’, een gespecialiseerde divisie onder de vleugels van Search & Selection.” 

Onze internationale trein rijdt zo vlot dat we onze search expertise hebben samengebracht in ‘Seven Seas’, een gespecialiseerde divisie onder de vleugels van Search & Selection”

Adjunct-directeur Thomas Tielemans

Data en netwerk

Search & Selection heeft een trouw klantenbestand en veel repeat business. “Vaak zijn mensen die wij destijds geplaatst hebben vandaag onze contactpersonen voor nieuwe projecten”, zegt Claerhout. “Bij onze langetermijnklanten weten wij heel goed hoe de vork in de steel zit. Wij kennen de historiek, de bedrijfsfilosofie en weten snel welke kandidaat waar het verschil kan maken.” De databank van Search & Selection telt ondertussen meer dan 70.000 members. “Dit zijn actieve of latente werkzoekenden die een account hebben op onze website. Jaarlijks registreren zich zo’n 8.000 nieuwe members. Alle contacten verlopen op een deontologische manier met respect voor de rechten van kandidaten en van klanten-bedrijven.”

Kwaliteitslabels en specialisatie

Van het aantrekken van geschikte profielen, de selectie van de best passende kandidaat, tot het begeleiden en laten groeien van medewerkers met ontwikkelingsdiensten. “Wij vertegenwoordigen mee de ‘employer brand’ van onze klanten”, verklaart Tielemans. “Het blijft voor ons topprioriteit om hen de meest kwalitatieve oplossingen te bieden. Daarom werken wij constant aan een diversificatie in ons dienstenaanbod en een verdere professionalisering ondersteund door talrijke kwaliteitslabels. Zo zijn er naast ‘Seven Seas’ nog de divisies ‘NXT’ voor coaching en training, en ‘HRAfrinvest’ voor internationale HR-diensten. Deze specialisaties zorgen voor een sterke focus en betere herkenbaarheid.”
 

foto
 

Voka viert jarige bedrijven

Samen met Voka kan je jouw bedrijf in de kijker zetten met een reportage in Ondernemersmagazine en visibiliteit op ons Jaarfeest. 

Dit zijn de jubilarissen van 2022: 

 • 10 jaar: EDA BE Electrics, Somati Systems, Spendless
 • 15 jaar: Simply Grow, Villa Madonna
 • 20 jaar: Climapac, Syntra Midden-Vlaanderen
 • 25 jaar: J. Vande Moortel & Co Bedrijfsrevisoren
 • 30 jaar: Cegeka, psmlighting
 • 35 jaar: Cobofisk, Ilo Keukens & Interieur
 • 40 jaar:  Atkore -  Vergokan
 • 45 jaar: Igepa, Search & Selection
 • 60 jaar: SOLVA
 • 75 jaar: Publiganda
 • 190 jaar: Botha
 • 225 jaar: MSK - Museum voor Schone Kunsten Gent

Viert jouw bedrijf in 2023 een jubileum? Laat het ons weten!

Meer info via https://www.voka.be/privacy

Artikel uit publicatie