Skip to main content
  • Nieuws
  • Samenwerken met je vader en broer, lukt dat?

Samenwerken met je vader en broer, lukt dat?

  • 10/10/2018

Pater familias Marc Nulens staat vandaag aan het hoofd van Elastoflex Groep, dat bestaat uit vier bedrijven. Zoon Dries is verantwoordelijk voor Tools & Fixings, dochter Julie voor Isolair en Isovera, respectievelijk speciaalzaken voor totaalisolatie en verandabouw. Samenwerken met je broer en je papa, het is niet voor iedereen weggelegd. Maar duidelijk wél voor Julie.

Elastoflex Group
Vlnr. Dries Nulens, Marc Nulens en Julie Nulens van Elastoflex Group.

Ervaren jullie dan nooit strubbelingen als jullie een hele dag moeten samenwerken?

Julie Nulens: “Niet vaak in ieder geval. Het voordeel van samenwerken met je papa en je broer is dat je elkaars sterke en zwakke punten kent. We weten heel goed wat we aan elkaar hebben en waar ieder van ons goed in is. We hebben ook elk onze eigen taken, waardoor we niet constant op elkaars lip zitten. Papa is wel overal inzetbaar. Je merkt dat we allemaal een unieke denkwijze hebben, maar op de een of andere manier slagen we er toch altijd in om tot hetzelfde besluit te komen. Dat wil niet zeggen dat het nooit botst natuurlijk. Ik ben zelf heel kritisch en ik durf dat soms ook wel te zijn voor mijn papa en broer. En ja, dan ontstaat er al eens een discussie.”

Was het altijd al je droom om mee te werken in het familiebedrijf?

Julie: “We woonden vroeger naast de zaak waardoor we van kleins af aan betrokken zijn geweest en ook de evolutie hebben meegemaakt tot waar we vandaag staan. Ik zou niet zeggen dat het echt een droom was maar de interesse was er dus zeker wel. Eigenlijk moesten we eerst ook ervaring in een ander bedrijf opdoen. Maar na mijn Master Marketing en Communicatie in Engeland kwam er een plaatsje vrij in het bedrijf. Die kans heb ik meteen met beide handen gegrepen.”

Je bent er dus volledig voor gegaan. Kan je het werk dan ook nog loslaten na de uren?

Julie: “Van maandag tot vrijdag zijn wij alle drie van ‘s morgensvroeg tot ‘s avonds laat non-stop met het werk bezig, maar in het weekend kunnen we het wel beter loslaten. Mijn broer en papa zijn daar trouwens beter in dan ik. Volledig loslaten is gewoon moeilijk. Dat gebeurt eigenlijk alleen tijdens het bouwverlof als we volledig gesloten zijn. En zelfs dan is de winkel Tools & Fixings doorlopend open dus volledig loslaten zal nooit lukken, vrees ik!”

Zoveel toewijding betekent waarschijnlijk dat jullie ook nog concrete doelen willen realiseren?

Julie: “We hebben begin dit jaar bij Isolair onze eigen isolatiemortel Ultriso gelanceerd. Dat heeft niet alleen nationale maar ook internationale interesse opgewekt. De bedoeling is om Ultriso nog verder te ontwikkelen voor andere toepassingen. We zijn bij Isolair ook van een B2C markt naar een B2B omgeving aan het transformeren. Bij de andere bedrijven willen we gewoon verdergaan met wat we bezig zijn, maar in stijgende lijn natuurlijk. Groei en innovatie zijn nu eenmaal noodzakelijk om competitief en succesvol te blijven.”

Circuit Zolder