Skip to main content
  • Nieuws
  • #samendoorgaan: Flexorius blijft aan de slag in tijden van Corona

#samendoorgaan: Flexorius blijft aan de slag in tijden van Corona

  • 28/04/2020

Volgende week blaast Flexorius uit Herk-de-Stad 3 kaarsjes uit. De onderneming van Katrien Vanrusselt en Bert Van Aerschot biedt een oplossing voor elk vraagstuk in human resources. Er zijn zeer veel invalshoeken om met human resources stappen te zetten naar een betere organisatie en werking, maar hoe kijken beide oprichters naar de Covid-19 crisis?

flexorius

Welke maatregelen hebben jullie als bedrijf genomen om jullie dienstverlening te garanderen?

We doen sinds 13 maart aan telewerk. Sinds onze opstart, werken we onder het motto “work anytime, any place, anywhere”, dus op dat vlak was het voor ons en ons team een minimale aanpassing. Wij plannen onze meetings en 121 gesprekken via Skype en Microsoft Teams, zo onderhouden we de contacten met ons team en met onze klanten. Doordat een aantal klanten verplicht moesten stoppen met werken, was er uiteraard minder werk. Deze tijd hebben we o.a. gebruikt om onze kennis bij te schaven zodat we onze klanten te allen tijde kunnen voorzien van de juiste informatie. 

In welke mate heeft dit invloed op jullie businessmodel?

Voor, tijdens en na de crisis blijven onze missie en onze waarden hetzelfde. Wij zijn er nog steeds om andere ondernemingen te ondersteunen bij de groei van hun menselijk kapitaal. Samen met het team hebben we een digitale brainstormsessie gedaan, dat gaf energie en vooral veel moed om er voor te blijven gaan. Zo hebben we onze expertise gebundeld in webinars & whitepapers, die we met de buitenwereld delen. We merken bijvoorbeeld op dat telewerk niet voor iedereen van zelfsprekend is, daarom hebben we een FAQ met 25 vragen opgemaakt. Deze FAQ wordt nog steeds uitgebreid met topics rond ergonomie, cybersecurity, …

Wat hebben jullie als onderneming geleerd van de crisis?

Het werd ons eerder verteld, en nu werd het effectief bevestigd: in goede tijden moet je werken voor de mindere tijden. We hebben geprobeerd om een gezonde onderneming te zijn, en de financiële buffer die we hebben opgebouwd, komt nu heel goed van pas. Natuurlijk mag dit geen weken meer aanslepen.

"We moeten onze verantwoordelijkheden opnemen en de lokale economie aandacht geven én steunen."

Hoe gaan jullie werknemers om met deze situatie?

We hebben wekelijks contact met onze werknemers. We voelen dat de meesten vooral aan het werk willen blijven. Sommigen vinden het niet erg om 1 of 2 dagen per week op tijdelijke werkloosheid te staan, maar ze hopen uiteraard dat onze klanten snel weer aan de slag kunnen gaan. Onze medewerkers stellen zich heel flexibel op in hun takenpakket. Ze denken mee, ze zoeken mee naar mogelijkheden en sommigen zetten zich in om onze HR modules verder te ontwikkelen.

Soms weegt het telewerk door en missen ze het face-2-face contact, we hebben daarom onze Flexorius-Bingo ingevoerd. Ook organiseren we regelmatig een informele virtuele teammeeting en volgende week is er een Fun Friday gepland.

Hoe zien jullie de toekomst van jullie bedrijf na de Coronacrisis?

Volgens ons kan HR echt het verschil maken én de driver van alle veranderingen binnen een onderneming zijn. Veel bedrijven krijgen in deze tijd een beter zicht op vraagstukken rond capaciteit, herscholing, aanwerving, telewerken, … Uiteraard staan wij klaar om organisaties hierin te ondersteunen.

Wat willen jullie zeker meegeven aan Limburgse ondernemers?

De Limburgse ondernemers zijn een sterk en nog steeds groeiend netwerk. We moeten onze verantwoordelijkheden opnemen en de lokale economie aandacht geven én steunen. Als we met zijn allen zo denken en handelen, dan gaat dat op termijn zijn vruchten afwerpen. 

Contactpersoon

Laura Richard

Projectmedewerker talent