Skip to main content
  • Nieuws
  • #samendoorgaan: businesscontinuïteit Datalink

#samendoorgaan: businesscontinuïteit Datalink

  • 28/04/2020

Datalink helpt kmo’s om van hun digitale tools groeiversnellers te maken. Het Diepenbeeks technologiebedrijf ontwikkelt werkplekken in de cloud en online platformen op maat. Tijdens de Coronacrisis blijft Datalink voluit gaan voor de digitale continuïteit van haar klanten. Zaakvoerder en DPO Danny Daniëls vertelt:

Zaakvoerder en DPO Danny Daniëls
Zaakvoerder en DPO van Datalink, Danny Daniëls

Welke veiligheidsmaatregelen heeft u genomen om de productie/dienstverlening opnieuw te kunnen garanderen?

“Ons team is gelukkig al erg vertrouwd met online werken. We zijn dus in 'no time' kunnen overschakelen naar voltijds thuiswerk. Via remote support blijven we paraat voor onze klanten. Leveringen van IT apparatuur vinden nu wel voornamelijk buiten de kantooruren plaats om fysieke ontmoetingen tot een minimum te herleiden. Ook onze firmawagens zijn nu voorzien van desinfecterende handgels.”

In welke mate heeft dit invloed op uw organisatiemodel?

“De vraag naar online werkplekken nam bij de aanvang van de lockdownmaatregelen sterk toe. Cloudmigraties kunnen echter niet à la minute worden geïmplementeerd en we wilden collega-ondernemers toch snel kunnen helpen. Gelukkig zijn onze clouddiensten 100% in eigen beheer. We ontwikkelden en lanceerden in spoedtempo een nieuwe dienst: Digidesk. De lokale infrastructuur van bedrijven wordt op een veilige manier thuis beschikbaar gemaakt. De pers pikte dit zelfs op in de eerste helft van maart. We zijn dus onze bestaande diensten gaan vertalen naar de nieuwe noden.”

Wat heeft u als ondernemer geleerd uit deze Coronacrisis?

“Het is erg belangrijk om als organisatie wendbaar te zijn. Wanneer de markt of de omstandigheden veranderen, is het een kwestie van snel schakelen en je volledig smijten daar waar jouw hulp nodig is. Voor ons is dat in de wereld van de digitale tools. We zien dat vele andere bedrijven hun dienstverlening of producten ‘omdenken’, in een spoedtempo innoveren en nieuwe initiatieven op de markt brengen. Knap vind ik dat!”

“Wanneer de markt of de omstandigheden veranderen, is het een kwestie van snel schakelen en je volledig smijten daar waar jouw hulp nodig is.”

Hoe motiveert u uw medewerkers?

“We beseffen dat er ook van ons team vandaag een flinke wendbaarheid wordt verwacht. Gelukkig kunnen we elkaar blijven zien via Microsoft Teams en nieuwtjes delen via ons intranetplatform Teamify. We laten de communicatie zeker niet stilvallen en dromen al van een volgende teambuilding. Ook de terugkomst op kantoor zal zeker gevierd worden. ”

Hoe ziet de toekomst na Corona eruit voor uw bedrijf?

“Ons managementteam werkt achter de schermen aan een focusplan voor de komende twee jaar. Telewerken werd voorheen bij gelegenheid toegepast maar zal nu sterker ingeburgerd blijven. We zien immers dat sommige collega’s meer in focus kunnen blijven op hun thuiswerkplek. Het enthousiast samenwerken zal in de toekomst dus iets vaker van op afstand gebeuren 😉.”

Contactpersoon

Laura Richard

Projectmedewerker talent

Circuit Zolder