Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Samen groeien ná de 100x100 – advies, mentorschap en opportuniteiten

Samen groeien ná de 100x100 – advies, mentorschap en opportuniteiten

  • 16/03/2021

Maandag 15 februari vond de 100x100 plaats – Voka, A Seat At The Table en Technopolis bundelden de krachten voor een grootse collectieve online speeddate waarin 100 top CEO’s, politici en rectoren in gesprek gingen met 100 talentvolle jongeren. De jongeren konden te rade gaan bij de doorgewinterde professionals voor carrièreadvies; andersom was dit een uitgelezen kans voor de CEO’s om te horen wat de jongere generatie drijft. Waar liggen zij van wakker? En vooral: hoe kunnen we samen groeien naar de toekomst van morgen? 


Ook gedelegeerd bestuurder van Voka Hans Maertens nam deel aan dit event. Hij ging in gesprek met Michiel De Boey (26), momenteel werkzaam in de bankensector maar met een onstilbare honger naar ondernemerschap. Tijdens hun eerste gesprek hadden ze het over dromen, drijfveren en Michiel’s motto om uit te willen kijken naar maandagen in plaats van weekends. Hans’ gouden tip? “Gebruik je ratio, maar volg je hart.”

Ons gesprek heeft me op vele vlakken aan het denken gezet

De juiste vragen

Michiel was zeer enthousiast over de gedachte-uitwisseling met Hans: “Het was real talk, geen koetjes en kalfjes. Na afloop zat ik juist met meer vragen dan ervoor; het heeft me op vele vlakken aan het denken gezet.”

Een vervolggesprek kon dan ook niet uitblijven. Afgelopen week ontmoetten Hans en Michiel elkaar opnieuw. Michiel had ook zijn businesspartner Vinh meegebracht, om samen hun ondernemingsplannen aan Hans voor te leggen. Hun ambitie in een notendop: de Belgische gateway agent naar Vietnam worden, voornamelijk op vlak van textiel. Hun eerste stap daarin is high-end kostuums op maat aanbieden. Ze hebben reeds enkele klanten, maar zijn op zoek naar uitbreiding van hun netwerk. 

Hans Maertens 100x100

Hans is voormalig journalist, en stelde de juiste vragen: Wie is je klant? Wie zijn je concurrenten? Wat zijn de grootste uitdagingen? Een interessante oefening waar Michiel en Vinh mee aan de slag kunnen. "Het wakkert de ondernemer in mij aan", aldus Michiel. 

Meer dan de helft van de CEO's heeft zich als mentor aangeboden aan de jongere - echt een waardevolle uitkomst van dit evenement

1000x1000

Hans en Michiel waren niet de enige die nog een opvolggesprek organiseerden. Youssef Kobo van A Seat At The Table merkt dat meer dan de helft van de CEO’s en jongeren nog contact hebben. 

“Het blijkt dat veel CEO’s zich als een soort mentor hebben aangeboden aan de jongere om nog eens in te checken. Dat vind ik een hele mooie verrassing en echt een waardevolle uitkomst van dit evenement.”
 

“We kijken dan ook graag weer verder vooruit: hopelijk kunnen we dit in het najaar opnieuw organiseren. Het moge duidelijk zijn dat het enthousiasme onder de jongeren er is, alsook de goodwill bij de bedrijven. Dat betekent: véél opportuniteiten en mogelijke impact. Op naar de 1000x1000 – hoe groter hoe beter!”

Youssef Kobo

 

Meer weten over de 100x100? Lees het hele verslag hier.

Dit event kadert in Plan Samen Groeien. Ga naar www.plansamengroeien.be voor een overzicht van alle activiteiten, ideeën en inspiratie!

100x100 speeddate event
imu - vzw - recupel
imu - vzw - recupel
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - headoffice
imu - vzw - obd
imu - vzw - salesforce