Skip to main content

Salivaid wint Jong Voka Gen Z Award

  • 05/04/2019

De studenten Thibaut Santermans (UHasselt) en Bernard Schiepers (Hogeschool PXL) gaan naar huis met de eerste Jong Voka Gen Z Award. Zij bouwden de sterkste businesscase voor hun startersidee Salivaid. Dat is een app die aan de hand van speeksel een gepersonaliseerd gezondheidsprofiel wil opstellen. Bekijk hier de foto's van deze schitterend avond!

Salivaid wint Jong Voka Gen Z Award Na een lang voorbereidingsparcours werd in discotheek Versuz voor 300 aanwezigen de finale pitchsessie georganiseerd voor de Jong Voka Gen Z Award. Jong Voka Limburg wil op die manier jong ondernemerschap aanmoedigen bij studenten. Salivaid, het project van studenten Thibaut Santermans (UHasselt) en Bernard Schiepers (Hogeschool PXL) wist uiteindelijk de jury en het publiek te overtuigen. Ook de andere finalisten, U-Block en Amigrow, toonden zich ambitieus en veelbelovend.  De winnaars gaan dankzij KBC naar huis met een geldprijs van 15.000 euro. Voka – KvK Limburg vult dat prijzenpakket aan met opleidingen ter waarde van 10.000 euro.

“Groeien door klankborden”

De drie finalisten volgenden in maart een intens begeleidingstraject met de hulp van Jong Voka Limburg-leden en bestuursleden van Voka – KvK Limburg. Ook werd er een ondernemershackathon georganiseerd waar deelnemers alle middelen kregen om hun idee op korte tijd een boost te geven.

“We zijn erg trots op de winnaars, maar eigenlijk is deze wedstrijd een verhaal van ‘wij’”, vertelt Jong Voka Limburg-voorzitter Filip Biesmans. “De connectie die studenten en jonge ondernemers tijdens het wedstrijdtraject maken, is voor ons de essentie. Je leert veel meer als je jouw idee kan toevertrouwen aan een ervaren klankbord. Die ervaringsuitwisseling staat ook bij Jong Voka Limburg centraal. ‘Wij Jong Voka’ is een verhaal van ons allemaal.”

Contactpersoon

Laurens Kuijpers

Coördinator Jong Voka Limburg

Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo