Skip to main content
  • Nieuws
  • Rob & Stijn Creemers (Cteso): “Wij willen evolueren naar high-end machinebouw”

Rob & Stijn Creemers (Cteso): “Wij willen evolueren naar high-end machinebouw”

  • 30/09/2020

Rob & Stijn Creemers (Cteso): “Wij willen evolueren naar high-end machinebouw”

De automatisering van productiebedrijven loopt nog steeds als een trein. Ondanks de coronacrisis blijven ondernemingen op zoek naar slimme manieren om hun processen te optimaliseren. Bryo-deelnemers Rob en Stijn Creemers surfen met hun start-up Cteso handig mee op die evolutie. “We zijn een one-stop-shop voor machinebouw, engineering en automatisering. We leveren maatwerk en kunnen een project van a tot z opleveren. Dat appreciëren onze klanten. Sinds de eerste corona-golf hebben we al drie medewerkers aangeworven”, klinkt het bij de broers.

Rob & Stijn Creemers

Wat drie jaar geleden in bijberoep begon in een garage, is vandaag een ambitieus bedrijf met 8 medewerkers. “Op basis van de lopende aanvragen verwachten we dat er op korte termijn nog enkele mensen zullen bijkomen”, glimlacht Rob Creemers. Het bedrijf uit Oudsbergen lag door de coronacrisis twee maanden stil, maar verteert de crisis relatief goed.

End-to-end-oplossingen

“Wij zijn goed in het rondkrijgen van het totaalplaatje van een project”, vat Rob Creemers het succes samen. “We kunnen heel veel werk zelf doen, maar we werken ook samen met een netwerk van leveranciers, die bovendien ook productspecialisten zijn. Vaak is het voor onze klanten handiger als ze voor alles bij één partner terechtkunnen voor end-to-end-oplossingen.

“Op basis van de lopende aanvragen verwachten we dat er op korte termijn nog enkele mensen zullen bijkomen”

” Voor de broers is het belangrijk dat ze een project zo kwalitatief mogelijk kunnen afronden. “We doen de engineering, de installatie, het projectmanagement, de assemblage, opleidingen op de werkvloer enzovoort. Dat neemt niet weg dat we ook klanten hebben die bijvoorbeeld enkel de productie van hun machines aan hen toevertrouwen”, vult Stijn aan.

Samenwerken met leveranciers

De verklaring voor het succes van de twee broers en ingenieurs? “We willen simpelweg kwaliteit afleveren en dan leggen klanten na verloop van tijd steeds meer vertrouwen bij ons”, zegt Stijn. Hij verwijst naar de samenwerking met de leveranciers. “Ook een aantal grote leveranciers hebben veel vertrouwen in ons waardoor ze ons ook aanraden bij hun klanten. Op die manier krijgen we ook steeds gemakkelijker grotere totaalprojecten toegewezen.

” Maar ook via het Voka-netwerk vond Cteso nieuwe samenwerkingen. “Dankzij Bryo  zijn we in contact gekomen met verschillende start-ups. We kunnen beroep doen op hun expertise voor bepaalde projecten en omgekeerd”, zegt Rob Creemers. “We willen ook steeds meer de richting opgaan van high-end machinebouw, waar camera’s en allerhande sensoren een belangrijke rol spelen. Zeker met de opkomst van e-commerce zien we nog erg veel potentieel waar we een meerwaarde zijn.”

Meer weten over onze starterswerking?

Circuit Zolder