Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Revive wil Gentse Vynckier-site omtoveren tot bruisende plek

Revive wil Gentse Vynckier-site omtoveren tot bruisende plek

  • 08/10/2020

Eindelijk is er weer toekomst voor de iconische site Vynckier aan de Nieuwevaart in Gent. Het grootste deel van het enorme terrein staat al jarenlang leeg, en de iconische gebouwen zijn zo verkommerd dat er doeken zijn opgehangen om verder verval tegen te gaan. Maar nu wil Revive er een bruisend bedrijventerrein van maken.

In 1860 werd er een textielfabriek neergepoot, in de jaren 1930 nam Vynckier, toen een wereldspeler op vlak van elektrisch schakelmateriaal, de hele site over. Na Vynckier kwam de site in handen van General Electric. Revive heeft een jaar met hen onderhandeld om de site met een verontreinigde bodem nieuw leven te kunnen inblazen.

Ruim 100.000 vierkante meter, of 20 voetbalvelden groot, is de site die herontwikkeld zal worden. Hoe de plannen er in detail zullen uitzien, moet nog bepaald worden. 
Revive zal de herontwikkeling verder uitwerken in nauwe samenwerking met de stad Gent, en in overleg met de buurt en met ABB. ABB nam in 2017 de activiteiten op de site van General Electric over, en blijft nog drie jaar op het terrein. 
De site wordt vandaag vooral gekenmerkt door de Manchester-gebouwen, elk zo’n 25.000 m² aan industrieel erfgoed. Die twee iconische gebouwen met hun torens zullen in al hun glorie hersteld worden. Het terrein errond krijgt een grondige facelift.
 

Bouw jij mee aan de toekomst?

Revive en Anglo Belgian Corporation wensen in nauw overleg met Stad Gent de Vynckier site, gelegen aan de Gentse Nieuwevaart, te herontwikkelen tot een levendige werkomgeving. Een innovatief ecosysteem zal vorm krijgen met het oog op energietransitie en industrie 4.0.

Als nieuwe eigenaar van het terrein neemt Revive de lead in de herontwikkeling met als eerste stap een marktonderzoek om de verdere uitwerking van de site vorm te geven. Ben je geïnteresseerd in het nieuwe ecosysteem, of wil je de site mee helpen vorm geven? Klik dan hier.