Skip to main content
  • Nieuws
  • Resultaten AC4SME-project onderstrepen belang van werkplekleren voor kmo's

Resultaten AC4SME-project onderstrepen belang van werkplekleren voor kmo's

  • 06/12/2018

Tijdens de slotconferentie werden de resultaten gepresenteerd van het AC4SME-project. Daarbij werd nogmaals duidelijk hoe belangrijk kwaliteitsvolle stageplaatsen, duaal leren en werkplekleren bij kmo’s zijn.

AC4SME

 

 

AC4SME staat voor ‘Apprenticeship Coaches for SME’s’ en is een grootschalig Europees project in het kader van Erasmus+, gecoördineerd door Eurochambres en uitgerold in 12 landen.

Het project biedt een antwoord op de uitdagingen die kmo’s ondervinden wanneer ze studenten en werkzoekenden willen opleiden op de werkvloer.

Dit is een van de initiatieven waaraan Voka Oost-Vlaanderen meewerkt om zijn leden te ondersteunen in de uitdagingen van een veranderende arbeidsmarkt.

 

 

AC4SME  in cijfers:

  • In 35 focusgroepen werden de noden van 300 kmo’s geregistreerd.
  • 26 medewerkers van de Kamers van Koophandel werden opgeleid tot mentoren die de kmo’s hebben begeleid bij het opleiden van stagiairs. Alle stakeholders kregen de nodige info tijdens verschillende webinars en seminaries.
  • We ontwikkelden een handige toolbox voor de kmo’s die studenten en werkzoekenden willen opleiden op de werkvloer.
  • We organiseerden een 25-tal workshops, waaraan 600 kmo’s deelnamen. Daarnaast werden 120 kmo’s individueel begeleid.

 

Slotconfererentie AC4SME

De slotconferentie vond plaats in aanwezigheid van Dhr. Carl Lamote (Ministerie van Onderwijs), Mevr. Dana-Carmen Bachmann (Europese Commissie) en andere experten in Duaal Leren en verschillende vormen van opleiden op de werkvloer in Europa.

 

Een handleiding voor kmo's

Als partner van AC4SME ontwikkelde Voka Oost-Vlaanderen een handleiding voor kmo’s die willen starten met stages, werkplekleren, duaal leren en andere vormen van opleiden op de werkvloer.

Deze handleiding bevat concrete tips, informatie, templates en checklists. Wenst u meer info of begeleiding, neem dan gerust contact op.

AC4SME