Skip to main content
  • Nieuws
  • Renovatie van Royerssluis start in oktober

Renovatie van Royerssluis start in oktober

  • 24/09/2021

In oktober start de afdeling Maritieme Toegang (aMT) van de Vlaamse overheid met de renovatie van de Royerssluis.

Een cruciale schakel in de waterverbinding tussen de Schelde en het Albertkanaal. De sluis wordt verbreed (tot 36m) en verlengd (tot 230m) om meer en grotere schepen toegang te geven tot het hinterland. De sluisdeuren worden ook verhoogd om bij extreme weersomstandigheden overstromingen te voorkomen.

Tijdens de werken is de hinder voor het gemotoriseerd verkeer beperkt. Er wordt zes jaar lang een tijdelijke weginfrastructuur aangelegd. In januari 2022 zal het verkeer wel twee weken alternerend over de Lefèvrebrug moeten en is congestie te verwachten. Deze situatie blijft zowel voor het gemotoriseerd verkeer als voor de binnenvaart stabiel tot 2026. De nieuwe sluis zal wellicht in de zomer van  2027 in dienst worden genomen. 

In het najaar van 2021 voert Lantis rioleringswerken uit ter hoogte van SAGMA en wordt het verkeer tijdelijk en plaatselijk op tweemaal één rijstrook gezet. Vanaf het tweede kwartaal van 2022 start Lantis met het voorbereiden van het terrein ter hoogte van de Oosterweelknoop. Men legt dan een tijdelijke Oosterweelsteenweg aan (2x één rijstrook). Lantis en afdeling Maritieme Toegang stemmen de werken op elkaar af. 

Contactpersoon

Steven Roeland

Mobiliteitsmanager

Proximus
Ontdek onze vacatures!
Plan je bezoek in ons Experience Center!
IMU - Altez 0110
VZW_IMU_GROUPS
Welt white paper
IMU - Sport Vlaanderen
Gosselin