Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Reizen met Voka is… inspiratie opdoen

Reizen met Voka is… inspiratie opdoen

  • 24/11/2022

Hoe sluit je een lerend netwerk beter af dan via een inspirerende, driedaagse trip naar een hotspot voor (jonge) ondernemers? Céline Vermeeren en Nathalie Landuyt trokken met zeven Accelero-deelnemers naar Dublin en genoten er van bruisende bedrijfsbezoeken én dito pubs. 

foto

Accelero is een lerend netwerk waar de deelnemers de kans krijgen om – in een besloten groep van ondernemers-eigenaars – de groeipijnen en uitdagingen van hun snelgroeiend bedrijf aan te pakken. Als afsluiter van één jaar intensief samenwerken via boeiende coachings, peer2peers en workshops, trokken Voka-collega’s Céline en Nathalie met zeven Accelero-deelnemers naar de hoofdstad van Ierland. Daar heerst al jaren een gunstig ondernemersklimaat met veel jonge start-ups die groeien als kool, maar evenzeer buitenlandse investeerders die makkelijk hun weg vinden naar Dublin. Denk maar aan Google en Amazon. 

De boeiende bedrijfsbezoeken bij Sunday, Salesforce, Google en Bizbike Ireland Limited vormden dan ook het hoogtepunt van deze trip. “Mijn eerste buitenlandse trip met Voka was meteen een schot in de roos”, vertelt Céline Vermeeren. “Geen eentonige en urenlange meetings met sprekers noch sociale druk om zoveel mogelijk te netwerken. Neen, deze trip voelde totaal anders aan. Dublin was de ideale omgeving om te connecteren en elkaar te inspireren op een informele manier. Geen wonder dat dit aansluit bij mijn persoonlijke waarden: drive, verbondenheid en betrokkenheid.” 

Er was ook ruimte voor ontspanning én voor een Guinness in de unieke Irish pubs. De Ierse pub is één van de grootste en meest iconische exportproducten op het gebied van eten en drinken, maar the real thing vind je enkel in Dublin. “De samenhang binnen de groep, het vertrouwen en de ambiance zag je niet enkel in Dublin maar het hele jaar door”, vertelt Nathalie Landuyt. “Daar doen we het voor!”

En waar gaat de volgende trip naartoe met de nieuwe groep? Barcelona of Stockholm. Wordt vervolgd… 

Nacht van de Verbeelding 2023