Skip to main content
  • Nieuws
  • Recordlegioen Lego-robots promoot wetenschap, technologie en techniek

Recordlegioen Lego-robots promoot wetenschap, technologie en techniek

  • 05/09/2017

Heel wat werkgevers hebben moeite om technische profielen aan te werven. Daarom nemen Voka – Kamer van Koophandel Limburg en haar leden opnieuw het voortouw bij het promoten van wetenschap, technologie en techniek. Dit jaar nemen maar liefst 600 leerlingen uit het basis- en secundair onderwijs deel aan de Voka – FIRST LEGO League, een speelse Lego-robot-competitie. 

FLL
Met 60 deelnemende teams is deze editie
de grootste van de Benelux.

Voor het vijfde jaar op rij organiseert Voka - KvK Limburg met de steun van de Provincie Limburg deze wedstrijd. Die laat jongeren uit het basis- en secundair onderwijs kennismaken met wetenschap, technologie en techniek. Zo stimuleert de organisatie technische talenten om te kiezen voor een toekomst met techniek. Met 60 deelnemende teams uit 37 Limburgse scholen is deze editie niet alleen volzet, ze is ook de grootste van de Benelux.

Robots programmeren

Tijdens dit intensieve project van drie maanden leren meer dan 600 jongeren een LEGO Mindstorms EV3 robot programmeren op een wedstrijdtafel met dit jaar als thema HYDRO DYNAMICS. Waar vinden we water? Hoe kunnen we het transporteren, gebruiken en afvoeren? En wat kunnen we er allemaal mee doen als we dat weten?

Unieke samenwerking

Bovendien is de samenwerking tussen onderwijs en het werkveld opvallend. Zo kunnen de teams rekenen op de steun van één van de 40 partnerbedrijven die dit initiatief mee mogelijk maken. Ze helpen de scholen door teams mee te coachen en aan te moedigen. Zij nodigen hun petekinderen ook uit voor een bedrijfsbezoek of gaan in de klassen spreken over techniek.

Aan de onderwijskant engageert PXL Hogeschool zich voor de nodige ondersteuning. PXL-Education biedt ondersteuning op het vlak van het uitwerken van het project terwijl PXL-Tech robottrainingen voorziet voor het onderdeel robotprestatie in deze spetterende wedstrijd. 

Op vrijdag 24 november vindt de finale van de Voka – FIRST LEGO League plaats in de Hogeschool PXL in Hasselt. De beste teams stoten door naar de Beneluxfinale.

Partnerbedrijven Voka – FIRST LEGO League

lijst bedrijven