Skip to main content
  • Nieuws
  • Recordaantal ondernemers begint eigen zaak

Recordaantal ondernemers begint eigen zaak

  • 02/09/2018

3 september: het is de start van het nieuwe schooljaar. Maar ook de start van heel wat nieuwe zaken. Gemiddeld beginnen elke dag 23 ondernemers een zaak in het arrondissement Mechelen en Kempen. De eerste negen maanden van dit jaar heeft dat geleid tot 5.683 nieuwe ondernemingen. Nog eens 5 procent meer dan in dezelfde periode van het recordjaar 2017.

computer
Gemiddeld starten elke dag 23 ondernemers in de regio Mechelen en Kempen.

De cijfers komen van bedrijvendatabank Belfirst, op vraag van werkgeversorganisatie Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. “2017 was een uitzonderlijk jaar voor starters, maar 2018 doet nog beter”, zegt Renilde Craps, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Mechelen-Kempen. Gemiddeld wagen elke dag 23 ondernemers de sprong, in de arrondissementen Mechelen en Kempen. Het kan gaan van kmo’s, eenmanszaken tot vzw’s. 

Voor de eerste drie maanden van 2018 gaat het in totaal om 5.683 nieuwe ondernemingen voor de regio Mechelen-Kempen. Daarmee volgt de regio dezelfde tendens als de rest van Vlaanderen. Voor 2018 zijn er tot nu toe 48.534 nieuwe ondernemingen bijgekomen, zo’n 2.600 ondernemingen meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Waarom ze per se op eigen benen willen staan? Voka – KvK Mechelen-Kempen laat het de komende twee weken zien. Twintig startende ondernemers komen aan het woord. Ze vertellen vrijuit waarom ze de sprong wagen en voluit voor hun eigen zaak willen gaan.

Bekijk de eerste filmpjes hier: 

Business Bikes Solutions

One Two Assist

Ook interesse? Bij Voka helpen we je graag verder. Wie een zaak wil opstarten, is meer dan welkom bij Bryo. Je komt terecht in een netwerk van mensen die graag een klankbord voor je zijn. We helpen je met de uitdagingen die je tegenkomt als je een eigen zaak opstart. 

Bryo StandUp is er voor toekomstige ondernemers, die nog geen businessplan hebben. Daar kunnen we samen aan werken. Dit format bestaat ook voor studenten.

Bryo StartUp is er voor ondernemers die al gestart zijn, maar veel groeipotentieel hebben.

Benieuwd? Meer weten? Contacteer: carolien.jans@voka.be

 

 

 

 

Contactpersoon

Wim Brillouet

Manager belangenbehartiging & woordvoerder

Advertentie Vermant - mei