Skip to main content
  • Nieuws
  • Jaap van Ginkel: "Real Leaders hielp me groeien als leidinggevende"

Jaap van Ginkel: "Real Leaders hielp me groeien als leidinggevende"

  • 22/03/2021

6 jaar geleden nam Jaap van Ginkel, General Manager bij VanDrie, deel aan het traject Real Leaders. En daar is hij nog altijd blij om. Op de councils of terugkommomenten is hij steevast aanwezig. We spreken met hem over leiderschap en leergierigheid.

 

“De bedrijfsleiders die ik leerde kennen tijdens Real Leaders zijn intussen echte vrienden. We luisteren naar elkaars verhalen en adviseren waar nodig. We hebben echt een vertrouwensband opgebouwd.”

Volledige ketenJaap van Ginkel

VanDrie Group is wereldmarktleider in kalfsvlees en een 100% Nederlands familiebedrijf, in handen van de drie broers Van Drie. Jaap van Ginkel is als General Manager betrokken bij het volledige bedrijfsproces. En dat gaat best breed. “We buigen ons over de hele keten: de aankoop van de kalveren, de productie van het dierenvoer, de slachting, veredeling van de huiden voor leerproducten (zelfs voor Gucci en Apple), de contacten met de aankopers in verschillende sectoren, … Dat doen we bewust om controle te behouden over de kwaliteit in élke fase. Het geeft onze klanten ook vertrouwen. We kennen onze producten door en door.”

Leren ondernemen in België

Als Nederlander ondernemen in België, het lijkt eenvoudig omdat we buren zijn die dezelfde taal spreken. Toch duiken er al vlug heel wat cultuurverschillen op. “Die verschillen begrijpen en onze aanpak erop aansluiten, dat was mijn grootste drijfveer om deel te nemen aan het Voka-traject Real Leaders. Ik vind zowel de Nederlandse als de Belgische strategie sterke kanten hebben. Het is dus zaak om beide slim te combineren.”

"Waarom ik deelnam aan Real Leaders? Om de verschillen tussen Nederland en België te begrijpen en onze aanpak erop af te stemmen."

Typisch Belgisch volgens Jaap? Dat is het respect voor kwaliteit. “Belgen weten goed een stevig merk in de markt te zetten. Jullie doen niet zomaar mee aan de competitie voor de laagste prijs  want jullie willen geen toegevingen doen in de kwaliteit van een product of dienst. Dat apprecieer ik absoluut.”

De sterke kant van Nederlandse bedrijven is dan weer de nadruk op structuur en inzichten. “Wij zijn iets opener en geven vertrouwen aan mensen door hen inzichten te verschaffen. Als bedrijfsleiders zorgen we er bijvoorbeeld voor dat onze medewerkers wéten wat de impact is van hun taken op de verkoopcijfers, zonder daarmee de druk te verhogen. Het motiveert hen en toont aan dat ieder van hen een belangrijke schakel is in het geheel. Niemand is perfect, ikzelf ook niet, maar begrip helpt je groeien. Als mens en als bedrijf.”

"Niemand is perfect, ikzelf ook niet. Maar begrip helpt je groeien."

Blijven evolueren

“Ik beschouw Voka als een partner. Ik vind er advies over elk aspect van ondernemen, in trajecten en netwerken. Ik leerde zo doorheen de jaren erg veel over mezelf: mijn werkpunten, mijn sterktes en hoe ik die kan inzetten. Ik geloof echt dat al de positieve contacten en tips me helpen in mijn leiderschap.”

 

Wil jij net zoals Jaap een daadkrachtige leider worden?

Ontdek alles over het unieke Real Leaders. Klik hier!

 

Contactpersoon

Lena Clement

Coördinator Kameracademie

Circuit Zolder