Skip to main content
Map
 • Nieuws
 • Publiganda 75 jaar: Maker van 3D-advertenties

Publiganda 75 jaar: Maker van 3D-advertenties

 • 22/06/2022

Publiganda 75 jaar: Maker van 3D-advertenties

Bij de Gentse standenbouwer Publiganda zijn ze maar wat blij dat de beurzen opnieuw floreren. “Ondanks de digitalisering blijft het medium ‘beurs’ ook anno 2022 actueel”, weet CEO Koen Bogaert. “Voor de exposant is de meerwaarde van beursdeelname overigens veel ruimer dan alleen maar de directe verkoop.” 

foto

logo

 

Met bijna 50 jaar ervaring is Koen Bogaert gepokt en gemazeld in het wereldje van de nationale en internationale vak- en publieksbeurzen. Recent heeft de coronapandemie de hele sector zwaar op de proef gesteld. “Omgaan met dergelijke turbulenties hoort nu eenmaal bij het ondernemerschap”, neemt hij het filosofisch op. “Feit is dat de maatschappij en de consument op korte tijd grondig zijn veranderd. Zo is er in bepaalde sectoren een duidelijke trend naar kleinere, lokale beurzen. Sommigen vrezen zelfs dat het doek definitief zal vallen over bijvoorbeeld het ooit zo populaire Autosalon van Brussel.”

Heel wat bedrijven hebben zich de voorbije jaren moeten heruitvinden: shoppingcentra, grote winkelketens, maar ook Publiganda. “Voor corona hielpen we onze klanten om succesvol te zijn bij hun beursdeelname. Na de pandemie is die missie veel ruimer geworden want nu helpen we onze klanten bij de inrichting van hun commerciële ruimtes. Naast een beursstand, kan dat ook de showroom, een display of een pop-up store zijn.”

Continuïteit op de lange termijn

Ondanks de oprukkende digitalisering heeft corona geleerd dat het fysieke contact voor de mensen onmisbaar is. “In de beurswereld evolueren we inderdaad naar een meer hybride model”, reageert Koen Bogaert. “Het persoonlijke contact is cruciaal, maar nieuwe technologieën zoals virtual en augmented reality kunnen helpen om de boodschap beter over te brengen. Bovendien zorgen ze voor extra beleving en dat is iets waar het grote publiek gevoelig voor is.”

Koen Bogaert benadrukt dat Publiganda geen reclamebureau is. “Wij maken geen boodschap, we vertalen die enkel naar een 3D-advertentie. Het belang van een duidelijke briefing door de klant is cruciaal om tot een professioneel en efficiënt eindresultaat te komen. Op voorhand moet de klant goed nadenken wat het doel is van zijn deelname, welke producten of diensten hij in de kijker wil zetten en welke boodschap hij wil meegeven.”

Voor de realisatie van de projecten kan Publiganda rekenen op een flexibel team met heel wat expertise. “Weet je dat we minstens 19 verschillende beroepen onder één dak verzamelen? Dat gaat van ontwerpers over copywriters, marketeers tot vloerders en elektriciens”, aldus Koen Bogaert die ondanks zijn 70 levensjaren nog altijd met passie onderneemt. “Al die knowhow mag niet verloren gaan. De continuïteit van Publiganda is vandaag dan ook één van mijn grootste bekommernissen.”

Het persoonlijke contact is cruciaal, maar nieuwe technologieën zoals virtual en augmented reality kunnen helpen om de boodschap beter over te brengen”

Koen Bogaert, zaakvoerder Publiganda

Oudste nieuwe media

De manier waarop bedrijven communiceren met hun klanten is door de jaren heen fel veranderd. Sociale media hebben de afstand tussen het bedrijf en de consument uiterst klein gemaakt. Toch hebben beurzen ook in het digitale tijdperk een belangrijke meerwaarde. “Beurzen zijn de oudste nieuwe media”, citeert Koen Bogaert. “Een beurs is overigens veel meer dan louter een direct verkoopkanaal. Het is het perfecte medium om voeling te houden met de markt, om nieuwe producten uit te testen en om nieuwe medewerkers op te leiden.”

Voka viert jarige bedrijven

Samen met Voka kan je jouw bedrijf in de kijker zetten met een reportage in Ondernemersmagazine en visibiliteit op ons Jaarfeest. 

Dit zijn de jubilarissen van 2022: 

 • 10 jaar: EDA BE Electrics, Somati Systems, Spendless
 • 15 jaar: Simply Grow, Villa Madonna
 • 20 jaar: Climapac, Syntra Midden-Vlaanderen
 • 25 jaar: J. Vande Moortel & Co Bedrijfsrevisoren
 • 30 jaar: Cegeka, psmlighting
 • 35 jaar: Cobofisk, Ilo Keukens & Interieur
 • 40 jaar:  Atkore -  Vergokan
 • 45 jaar: Igepa, Search & Selection
 • 60 jaar: SOLVA
 • 75 jaar: Publiganda
 • 190 jaar: Botha
 • 225 jaar: MSK - Museum voor Schone Kunsten Gent

Viert jouw bedrijf in 2023 een jubileum? Laat het ons weten!

Meer info via https://www.voka.be/privacy

Artikel uit publicatie