Skip to main content
  • Nieuws
  • Publieke raadpleging projectonderzoeksnota westelijke ontsluiting Waaslandhaven

Publieke raadpleging projectonderzoeksnota westelijke ontsluiting Waaslandhaven

  • 19/05/2020

Alfaport Voka bereidt een inspraakreactie voor in de publieke raadpleging voor de projectonderzoeksnota westelijke ontsluiting Waaslandhaven.

Dit omvat de realisatie van de westelijke ontsluitingsweg, met bijhorende spoor- en fietsinfrastructuur en aanpalende buffer tussen havengebied en polder, inclusief de herbestemming van Putten Weiden als natuurgebied. De ontsluiting loopt van het knooppunt Deurganckdok-West tot aan de nieuw te bouwen rotonde Watermolen, ten oosten van Verrebroek-centrum.

De projectonderzoeksnota beschrijft het project en de flankerende maatregelen en bepaalt wat en hoe onderzocht moet worden, ter voorbereiding van het projectbesluit waarin de Vlaamse Regering zal beslissen over de vergunningen voor de uitvoering van het project.
In een publieke raadpleging tot en met 26 mei krijgen alle betrokkenen hierover inspraak. 
De westelijke ontsluiting Waaslandhaven is een van de projectonderdelen van het Complex Project Extra Containercapaciteit Antwerpen waarvoor de Vlaamse Regering op 31 januari 2020 het voorkeursbesluit definitief vaststelde. 

Voor het andere projectonderdeel, Containercluster Linkerscheldeoever, met onder meer een nieuw getijdendok en logistieke/industriële terreinen, volgt een afzonderlijke publieke raadpleging. 

Meer info op de website.
 

Contactpersonen

Sofie Coppens

Adviseur milieu en duurzaamheid Alfaport

Eliene Van Aken

Adviseur mobiliteit & intermodaliteit

IMU - Sport Vlaanderen
Plan je bezoek in ons Experience Center!
Welt white paper
Gosselin
Proximus
VZW_IMU_GROUPS
Ontdek onze vacatures!
IMU - Altez 0110