Skip to main content

Provan in de prijzen voor innovatie

  • 28/11/2016

Tijdens de allereerste Digidag van Voka – Kamer van Koophandel Limburg werd Provan uit Genk uitgeroepen tot meest innovatief bedrijf van Limburg. Zij mochten de negende Limburgse Innovatie Award in ontvangst nemen voor hun rol als fabriek van de toekomst en de toepassing van een nieuw proces Quick Response Manufacturing (QRM) dat doorlooptijden in de productie aanzienlijk inkort. Orbix uit Genk en VicThorious uit Hasselt waren ook genomineerd, maar wonnen net niet.

Jaarlijks organiseert Voka – KvK Limburg een themadag rond innovatie. Dit jaar was dat de Digidag. We leggen de focus op digitale innovatie, want daar zal het inde toekomst allemaal om draaien. 170 ondernemers tekenden present.

De inspiratie kwam van jonge ondernemers Breko, Credo en Medianeut die voor de gelegenheid een dag stage liepen bij gevestigde waarden JBC, Mathieu Gijbels en Damhert en hun verhaal met veel plezier aan het publiek brachten. Keynotespreker van dienst was Joachim De Vos CEO van Living Tomorrow en Founder en Managing Director Tomorrowlab. Hij sloot het programma af met een sessie over digitale innovatie.

Tijdens deze dag werd ook de negende Innovatie Award, in samenwerking met het Innovatiecentrum Limburg, uitgereikt.

Deze keer viel de eer te beurt aan Provan uit Genk. Het volgt hiermee Ducatt op. Zij ontvingen de award uit handen van Gouverneur Herman Reynders. Provan startte in 1998 in Genk met het maken en verwerken van metaalonderdelen. Als toeleverancier streeft Provan een efficiënte productie en assemblage na van producten in staal, inox en aluminium door middel van de inzet van een goed uitgerust bedrijfsgebouw, een state-of-the-art machinepark en moderne en rendabele productiemethode.

Provan verdiende de Innovatie Award voor hun rol als fabriek van de toekomst en de toepassing van een nieuw proces, QRM, dat doorlooptijden in de productie aanzienlijk inkort. Provan is de eerste en enige toeleverancier in België en de tweede in Europa die dit QRM proces toepast met indrukwekkende resultaten en hiermee een voorbeeld van innovatie is binnen de toeleverancierswereld in Vlaanderen en Europa.

De andere genomineerden waren Orbix en VicThorious. Beiden ook zeer sterke kandidaten.

Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg besluit: “Deze drie genomineerden vormen een mooie doorsnee van de bedrijven die Limburg huisvest én absoluut nodig heeft. Innovatie is hoogstnoodzakelijk en wij zijn dan ook erg tevreden om te zien dat ondernemingen hier ook zoveel belang aan hechten en zichzelf blijven verbeteren en verder ontwikkelen.”

Ook dit jaar werd de winnaar van de Voka Innovatie Award bepaald door een deskundige jury, samengesteld uit: Herman Reynders (Gouverneur provincie Limburg), Piet Pauwels (Decaan faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen Universiteit Hasselt), Bruno Krekels (Innovatiecentrum Limburg), Jeroen Bloemen (LRM), Tom Munters (PolyVision en Voorzitter Netwerk R&D) en Ann Huveners (Voka – KvK Limburg)