Skip to main content
  • Nieuws
  • Proficiat, de grootste openhandelszone is geboren!

Proficiat, de grootste openhandelszone is geboren!

  • 14/03/2019

Hilde Vanholst is Sales Manager bij de Diepenbeekse onderneming Sodiko. De drankenfabrikant focust op de internationale markt en juicht de samenwerking tussen de EU en Japan toe.

Quote hilde vanholst

In tijden van Brexit-onzekerheid is het vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie (EU) en Japan een belangrijke opsteker voor de internationale economie. Dat akkoord trad vorige maand in werking en creëert de grootste openhandelszone ter wereld, goed voor 600 miljoen mensen.

Niet onbelangrijk, want Japan is voor ons een belangrijke markt. Gelukkig geldt binnen deze openhandelszone ook het REX-systeem, een manier om zonder tussenkomst van de douane toch de nodige exportdocumenten in orde te brengen. Dit vergemakkelijkt onze export en da’s niet onbelangrijk voor Sodiko. Wij exporteren 20% naar de EU en 75 % naar de rest van de wereld.

Positieve evoluties als deze certificering en het nieuwe akkoord zijn met andere woorden opstekers voor exporterende ondernemingen. Opstekers die heel wat voordelen opleveren voor EU-exporteurs op vlak van douanerechten en douaneprocedures. Het nieuwe vrijhandelsakkoord stimuleert bovendien de export naar een zeer moeilijke en veeleisende markt maar met bijzonder trouwe en respectvolle klanten. Zo wordt de wereld niet alleen dankzij de technologie, maar ook door de regelgeving eindelijk een dorp.

 

Meer weten? 

  • Heb jij al de eerste stappen gezet op de internationale markt? Of is dat jouw next step? Laat je begeleiden door ons team Internationaal Ondernemen!
     
  •  Dit artikel werd gepubliceerd in de maart-editie van Bedrijvig Limburg/Limburg Bedrijvig. Lees ons magazine online.