Skip to main content
  • Nieuws
  • Printcity is het beste stagebedrijf van het jaar

Printcity is het beste stagebedrijf van het jaar

  • 24/05/2019

De winnaars van de 16e StageAwards zijn bekend. Printcity, met stagementoren Jirky Thys en Annouk Simons, werd verkozen tot het beste stagebedrijf van het jaar. De prijzen voor de beste stagiaires gingen naar Larissa Rego (secundair onderwijs) en Glenn Verbist (hoger onderwijs). Het Atlas College mocht de award van beste stageschool in ontvangst nemen. De organisatie, Voka – Kamer van Koophandel Limburg en provincie Limburg selecteerden de winnaars uit 140 genomineerden. Zij kregen de prijzen overhandigd door gedeputeerde van Economie Tom Vandeput.

Printcity is het beste stagebedrijf van het jaar
Vlnr. Cindy Dekens en Donny Houben (H.Essers), Jirky Thys en Annouk Simons (Printcity), Heidi Coppens (SKF Logistics Services Center)


De StageAwards, die dit jaar plaatsvonden in Plopsa Indoor, zijn het slotstuk van Q-Stage. Dit Voka-project in samenwerking met de provincie begeleidt en ondersteunt stagiairs, scholen en stagebedrijven bij het uitwerken van een kwalitatief stagebeleid.

Gedeputeerde Tom Vandeput en Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg, zijn overtuigd van de meerwaarde van stages: “Het is een dankbaar middel om de mismatch tussen de aangeboden en gevraagde competenties op de arbeidsmarkt te dichten. Heel wat skills kunnen op de werkvloer worden aangeleerd of aangescherpt.”

De Hasseltse textieldrukker Printcity mag zich een jaar lang het Limburgse stagebedrijf van het jaar noemen. De scholen nomineerden bedrijven die volgens hen de meest kwalitatieve stagebegeleiding aanboden aan hun stagiairs. Printcity haalde het hier voor de andere genomineerden SKF Logistics Services en H.Essers.

De winnaars…

Larissa Rego (Campus Sint-Aloysius in Zepperen) liep stage bij Gaens Verzekeringen en Boermans Construct en werd verkozen tot beste stagiaire secundair onderwijs. De andere genomineerden in deze categorie waren Alessio Oyen (Atlas College in Genk) en Ruben Meeus (Campus TI Sparrendal in Lanaken).

Bij de stagiairs uit het hoger onderwijs is Glenn Verbist (UHasselt) de winnaar. Hij liep stage bij H.Essers. Net niet winnaars in deze categorie zijn Jana Bams (Hogeschool PXL) en Brent Doggen (UHasselt).

Atlas College Genk bood volgens de Limburgse bedrijven de meest optimale samenwerking en wint de award voor beste stageschool. SBSO Sibbo Tongeren en De Richter in Genk waren ook genomineerd.

Mismatch dichten met stages

Gedeputeerde van Economie Tom Vandeput: “Een performante werking van de arbeidsmarkt staat hoog genoteerd op de verlanglijst van het Limburgse bedrijfsleven. Vele bedrijven kampen met de lange zoektocht naar geschikte medewerkers. De oorzaken zijn kwantitatief én kwalitatief: de krapte op de arbeidsmarkt, een daling van de beroepsactieve bevolking en de mismatch tussen de aangeboden en gevraagde competenties. Om die mismatch te dichten zijn stages een dankbaar instrument. Een minimum aan vaardigheden en kennis zijn noodzakelijk, maar heel wat skills kunnen op de werkvloer worden aangeleerd of aangescherpt. Ze dichten de kloof tussen de theoretische kennis, die opgedaan is op de schoolbanken, en de praktijk. Maar ze helpen de jongeren ook om een vliegende start met hun loopbaan te nemen. Stages zijn immers meer en meer een selectie-instrument geworden om geschikt personeel aan te werven. Bedrijven krijgen hiermee de mogelijkheid om in de groeiende war for talent sneller het juiste talent te vinden én aan het bedrijf te binden.”

Duaal leren als nieuwe standaard

Johann Leten (gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg): “Als werkgeversorganisatie nemen we initiatieven om de kloof op de arbeidsmarkt te verkleinen en bedrijven en werkzoekenden dichter bij elkaar te brengen. De StageAwards zijn in dat opzicht uniek, omdat ze stages promoten bij zowel onderwijs als ondernemingen. Voka – KvK Limburg is bovendien overtuigd van het duaal leren als de nieuwe standaard in het onderwijs. We vragen in ons verkiezingsmemorandum dan ook de verdere uitbouw in het secundair én het volwassenenonderwijs. Daarnaast pleiten we in ons memorandum ook voor een kwantitatieve en kwalitatieve uitbouw van de UHasselt. Wij steunen ten volle hun 10-10-10-plan.”

Contactpersoon

Kristof Thijs

Coördinator Onderwijs

Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo