Skip to main content
  • Nieuws
  • Plato Productie: déze mannen weten waarom!

Plato Productie: déze mannen weten waarom!

  • 26/01/2018

Op 22 & 23 maart start Plato Productie op. Een traject exclusief voor kmo-bedrijfsleiders uit productiebedrijven. Eigen cases en delen van kennis en ervaringen staan centraal. De groep is nog op zoek naar m/v met open blik.

Plato Productie

Sven Matthys schreef zich al in. Hij is zaakvoerder bij Werkhuizen Lentz uit Evergem. Het bedrijf maakt sinds 1927, al 4 generaties lang, machineonderdelen op maat. Het is een one-stop-shop voor CNC draai- en freeswerken en groeit jaarlijks met 8%.  Sven volgt al jaren Plato. Hij is al lang vragende partij om een groep op te starten exclusief voor zaakvoerders uit de productiesector. “Je bespaart veel centen door te leren van anderen die in een gelijkaardige situatie zitten. Over o.a. de productiemethodes die zij toepassen en over hoe zij hun arbeiders verlonen wanneer ze goed presteren. Bijvoorbeeld LEAN in productie: velen spreken erover, maar welke ervaringen heeft men hiermee?”

Paul de Breuck zit al 25 jaar in het Plato-netwerk. Hij evolueerde van deelnemer tot Plato-peter. “Plato is verslavend. Bezint eer ge begint”, lacht hij. “Het is belangrijk dat je mee bent met de evoluties in de productiewereld, de zogenoemde Industrie 4.0. In een groep van uitsluitend productiebedrijven is er altijd iemand die ergens aan de top staat. Je krijgt de kans om tijdens de sessies de productieafdeling te bezoeken en in vertrouwen delicate zaken te bespreken.”

Tom Decruyenaere en Dries Lamarcq zijn al jaren actief bij respectievelijk Volvo en On Semiconductor. Samen met Paul vormen ze een complementair Plato-peter-trio met doorgedreven expertise in o.a. HR, procesoptimalisatie en automatisering in productiebedrijven.  “Als kaderlid in een groot bedrijf pakken we veranderingen op een procesmatige manier aan, maar duurt het vaak lang voordat beslissingen genomen worden. Een kmo gaat minder procesmatig te werk, maar wel sneller. Bij Plato brengen we het beste van twee werelden samen”, vertelt Tom. “Dat is juist”, vult Dries aan. “We hebben de luxe om diepgaande expertise op te bouwen over een bepaald domein. Als kmo-bedrijfsleider heb je de luxe om creatief te zijn en snel acties te ondernemen, maar vaak ontbreekt de inhoudelijke expertise. De mix van de expertise van een kaderlid en de helikopterblik van een zaakvoerder werkt goed.”  

Wilt u meer weten over Plato Productie? Kom op 8 februari van 7.30 tot 10.00 uur naar Anglo Belgium Corporation in Gent. ABC Diesel produceert al sinds 1912 stroomgeneratoren en dieselmotoren voor de scheepvaart en spoorwegen. Krijg een gratis rondleiding, kom alles te weten over Plato en ontmoet bovendien de Plato-peters en deelnemers van dit traject. Kijk hier voor inschrijvingen en info of contacteer laurens.fagard@voka.be

Plato bespaart je heel wat centen

Plato is een cocktail van inspiratie, uitdaging, praktische tips en gezelligheid

Als zaakvoerder kan je niet alles delen met collega’s, it’s lonely at the top