Skip to main content
  • Nieuws
  • PLATO Limburg geeft uitleg aan ondernemers

PLATO Limburg geeft uitleg aan ondernemers

  • 14/02/2017

PLATO is een netwerkgroep van ondernemers die open met elkaar kunnen praten. Kleine groepen van maximaal 15 ondernemers uit verschillende sectoren delen er hun lief en leed. Ze gaan samen op zoek naar oplossingen en vragen raad aan elkaar. Op 18 januari 2017 werd er een infosessie gegeven aan de groep PLATO Ondernemers die van start zal gaan op 10 mei 2017.

Voor een ondernemer zijn er veel struikelblokken, maar je staat er vaak wel alleen voor. Je bent verantwoordelijke voor de uitbouw en het dagdagelijks management van jouw onderneming. Bij PLATO Limburg brengen we deze ondernemers samen. We bespreken er verschillende topics zoals het businessplan, financiële analyse, marketing, … hier kunnen de ondernemers dan aanhalen waar er zich voor hun een probleem voordoet binnen hun onderneming. Door kennis te delen met gelijkgestemden komen er vaak (verrassende) oplossingen uit de bus.

Getuigenissen

Tijdens de infosessie gaven Peters Luc Sluismans (Noliko) en Bart Claessens (Engels Logistics) uitleg over de werking van PLATO. Zij gaven toelichten hoe het is om onder ondernemers ervaring uit te wisselen. Ook Bart Vanseer, reeds 4 jaar platonist, gaf een getuigenis van hoe hij als deelnemer  de PLATO – sessies ervaart. Naast relevante cases worden er ook vaak bedrijfsbezoeken gedaan en is er ook plaats voor netwerking op een ludieke manier.

Wat is PLATO?

10 samenkomsten, 10 kansen om problemen, samenwerking en opportuniteiten open en discreet te bespreken met collega-ondernemers en beslissingsnemers.

PLATO is een uniek peterschapsproject waarbij doorwinterde kaderleden uit grote bedrijven of bedrijfsleiders van KMO’s vaste groepen van 15 KMO-bedrijfsleiders en beslissingsnemers gedurende 1 jaar, tijdens maandelijkse sessies, begeleiden. Zij stimuleren en ondersteunen vooral de groep om zoveel mogelijk ervaringen uit te wisselen.

De noden, behoeften, knelpunten en concrete vragen van de groepsleden zijn steeds het uitgangspunt om de 10 sessies een invulling te geven. U bepaalt dus samen met uw collega-bedrijfsleiders, welke thema’s aan bod komen.

De bedoeling is praktische, bruikbare informatie op te doen onder meer via deskundigen, gastsprekers en concrete ervaringsuitwisseling om zo de managementvaardigheden en het bedrijfsresultaat te verbeteren. Netwerking en ervaringsuitwisseling staan centraal in het programma.

 

Meer informatie vindt u hier

Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo