Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • “Plato brengt structuur in mijn ideeën en biedt een klankboard voor nieuwe ingevingen.’’

“Plato brengt structuur in mijn ideeën en biedt een klankboard voor nieuwe ingevingen.’’

  • 19/04/2021

Marc Verbraecken startte zijn Plato-avontuur dankzij een collega-ondernemer en een enthousiaste Plato-coördinator die alle argumenten uit de kast haalde. Hij maakte deel uit van de eerste Plato Algemeen Management Waasland. “Deelnemen aan die eerste Plato-groep in het Waasland was bijzonder leuk. Er was meteen een heel open en innige band tussen alle deelnemers”, herinnert hij zich.

Logo vlaio

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven? 

“Ik ben zaakvoerder van verzekeringskantoor Verbraecken en partners, dat spaar- en verzekeringsoplossingen aanbiedt voor zowel particulieren als ondernemingen. Verder verstrek ik ook hypothecaire leningen.”

Ik heb mijn kwaliteiten als ondernemer beter leren ontwikkelen door Plato

Wat is jouw ervaring met Plato? Waarom heb je beslist om deel te nemen? 

“Ik ben in contact gekomen met Plato door een andere ondernemer die zich reeds had ingeschreven. In dat gesprek heeft een Plato-coördinator mij toen met alle mogelijke argumenten overtuigd om ook deel te nemen. Het sprak me aan om op die manier te kunnen groeien in dat algemeen management. Plato was een zeer goede aanzet om mijn business eerst volledig op punt te zetten en nadien te bekijken waarin ik me verder wilde specialiseren met Plato-vervolgopleidingen.” 

Ondernemen is topsport, en je doet het niet alleen. Daarom zet Plato in op lerend netwerk. Hoe heeft dit jou geholpen? 

“Plato heeft niet alleen structuur in mijn ideeën helpen te brengen, maar me ook een klankbord voor nieuwe ideeën aangereikt. Je runt elke dag jouw business en je weet hoe je dat doet. Tijdens de Plato-sessies kan je effectief uitschrijven waarmee je bezig bent. Dat laat je over alles even nadenken. Zo ga je nieuwe ideeën ook beter uitwerken en eens delen met andere ondernemers. Op die manier kan je je ideeën bijsturen nog voor je ze in de markt zet.” 


“Tijdens mijn deelname aan Plato werkte mijn kantoor met twee vestigingen. Na een aantal sessies heb ik beslist om nog tijdens dat Plato-traject een van beide kantoren te sluiten. De feedback van de andere deelnemers en Plato-peters heeft me daarbij ook geholpen. Doordat we zeer goed wisten waar we naartoe wilden, zijn we daarna een fusie aangegaan met drie andere kantoren. Na de sluiting van een minder rendabel kantoor zijn we dus uitgegroeid tot een firma met vier kantoren.”
 

Tijdens Plato kan je effectief structuur brengen in je zaken en uitschrijven waarmee je bezig bent. Dat laat je over alles even nadenken.

Kun je een voorbeeld geven waarin jij ‘de fakkel’ - een goed inzicht, bijzondere inspiratie of waardevolle kennis - kreeg overgedragen van iemand anders binnen Plato op een manier die jou als ondernemer verder heeft geholpen? 

“Zaken die andere ondernemers ter sprake brachten, inspireerden me ook voor mijn business. Ik heb het dan bijvoorbeeld over de missie en visie van andere Platonisten of hun business model canvas, waarin zij hun specifieke doelgroep bepalen en aangeven met welke middelen ze die willen bereiken."

Net als in een estafette kun je als ondernemers vergelijkbare situaties tegenkomen. Wat geef jij op jouw beurt mee aan collega-ondernemers? 

“Tijdens de Plato-sessies is me vooral opgevallen dat ondernemers in essentie allemaal dezelfde problemen tegenkomen. Het was heel fijn om te merken dat alle ondernemers hun problemen open met elkaar wilden delen. Erover praten, was vaak al voldoende om tot andere inzichten of zelfs tot oplossingen te komen.” 

Marc

Plato 30 jaar

 

Plato - lerend netwerk voor groeiondernemers bestaat 30 jaar! 

Lees hier alle getuigenissen van ondernemers over hun Plato-ervaring 

#plato30jaar

Nieuws vanuit de Plato-communities

Plato

 

Nood aan klankbord als ondernemer?

Dan ben je bij Plato - lerend netwerk voor groeiondernemers aan het juiste adres. Meld je aan voor kennisoverdracht, ervaringsuitwisseling én netwerking.

Ontdek Plato
AW_Welt_6stappenplan
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering