Skip to main content

PLATO bezoekt Corda Campus

  • 02/05/2017

Corda Campus was afgelopen vrijdag the place to be voor de PLATO-nisten van Mechelen en Limburg. Voka – KvK Limburg en Voka – KvK Mechelen sloegen de handen in elkaar voor een innovatietocht langs verschillende bedrijven.  

 

Raf Degens, directeur van Corda Campus, ontving maar liefst 50 PLATO-nisten en wist hen te boeien met het verhaal van Corda Campus en de toekomstplannen van de site. Hij gaf overigens in hoogsteigen persoon een rondleiding in het complex.

Daarna was het de beurt aan Jan Leyssens, eigenaar en zaakvoerder van Airobot. Dat bouwt softwarepakketten voor de drone-industrie. Leyssens startte de onderneming met zijn businesspartner op in de incubator en groeide verder uit tot een vaste bewoner. Tijdens zijn uitleg spreekt hij ook over de steun en professionele begeleiding die hij  er geniet.

Pitches

pitches corda

 

Namiddag brachten twee PLATO-nisten en één BRYO-deelnemer, die alle drie hun kantoor hebben op Corda Campus, een pitch over hun onderneming. BRYO-deelnemer Nick Koopmans, medeoprichter van BREKO mocht de spits af bijten. BREKO is gespecialiseerd in intelligent camera technology. Deze technologie maakt het bijvoorbeeld mogelijk dat supermarkten met hun camera’s de bezoekers scannen, en de reclameboodschappen hier op afstemmen.


Peter Vrancken, business developer bij CUBIGO vertelde vervolgens meer over hun groeiverhaal. Nog recent kwamen zij in de media door de investering van 4 miljoen euro die zij binnen haalde voor de verder uitbouw van het bedrijf.

De Pitchronde werd afgesloten door Anja Janssen, mede-oprichtster van BIJSTER. Dit bedrijf zet zijn tanden in de totaalcontrole over financiële en HR-processen. Ze helpen en begeleiden bedrijven om de juiste beslissingen te nemen door de interen processen op elkaar af te stemmen.

netwerken

 

De inspiratiedag werd tot slot afgesloten met de Epicorda-expo, een tentoonstelling die je toont hoe Philips (Hasselt) en Apple ideeën hebben uitgewerkt tot innovatieve producten en op welke manier branding en marketing hebben bijgedragen tot hun succes.

Meer weten over plato, www.voka.be/limburg/plato

Contactpersoon

Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo