Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Philippe Muyters (N-VA) ontdekt een familiale wereldspeler bij Proviron

Philippe Muyters (N-VA) ontdekt een familiale wereldspeler bij Proviron

  • 13/08/2021

Philippe Muyters werd ontvangen door CEO Wim Michiels en zijn broer bestuurder Mark. Via een rondleiding op de site werd uitleg gegeven over de historiek, activiteiten en uitdagingen.

Proviron (Process and Environment), opgericht in 1977 door vader Leo ontwikkelde nieuwe milieuvriendelijke productieprocessen. In 1984 ging Proviron zelf produceren en verwierf in 1996 de UCB Fine Chemicals-fabriek in Oostende. Dat resulteerde in de oprichting van Proviron Fine Chemicals. Hetzelfde jaar werd Proviron America Inc opgericht, een productiesite in West Virginia met gelijklopende activiteiten gericht op de Amerikaanse markt. Eind 2007 liet de vader de leiding over aan zijn zonen Wim (dagelijkse leiding) en Mark (verantwoordelijk voor innovaties in de kweek van microalgen. Proviron wil een echte wereldwijde speler zijn in een beperkt aantal productlijnen. In 2011 werd gestart met een Proviron-kantoor in de Chinese stad Hangzhou voor de verkoop van afgewerkte producten als aankoop van grondstoffen.

Proviron focust op producten en technologieën waarin men uitmunt als een innovatiegedreven onderneming en concentreert zich op het aanbieden van oplossingen voor nichebehoeften

Indrukken en boodschappen meegenomen door Philippe Muyters:

- Deelnemen aan een stage is belangrijk om de vloer te voelen én de evolutie bij bedrijven.

- Het bedrijf is een belangrijke speler in supply chain business, actief in specifieke nicheproducten waar men in de top 5 van de wereld zit (vb. weekmiddelen plastics, remvloeistoffen, additieven veevoeders (waardoor minder antibiotica nodig). Hierbij de belangrijkheid van innovatie, internationalisering en te kijken hoe men op een duurzame wijze kan produceren. Het labo neemt een belangrijke plaats in met een belangrijke wisselwerking tussen de diverse divisies. Hij was enorm onder de indruk van het onderzoek en productie van algen (en omzetten ervan in poeder).

- De problematiek van bedrijfswagens.

- Goedkope energie maakt recyclage interessanter.

- Problemen vinden van mensen én grondstoffen.

- Impact Brexit: dubbele kost bij registratie producten enz.

AW_Digitalisering
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Welt_6stappenplan