Skip to main content
  • Nieuws
  • Perspectief op duurzame groei voor Intopia

Perspectief op duurzame groei voor Intopia

  • 22/03/2021

Intopia bedacht jaren geleden iets unieks: energiezuinige houtskeletwoningen voor zelfbouwers. Een slim idee. Met een snelle groei tot gevolg. Tijd om uit te breiden! Om die plannen zorgvuldig uit te voeren, neemt het bedrijf deel aan Bryo ScaleUp.

intopia

 

Waarom kozen jullie voor ScaleUp?

Zaakvoerder Christophe Lucas: “Mijn medezaakvoerder en de oprichter van Intopia, Tim Luyten, volgde in het prille begin het startersprogramma van Voka. Ik deed hetzelfde toen ik in de zaak stapte. ScaleUp is dus het logische vervolg. Naast standaardthema’s als sales, marketing en bedrijfsprocessen, leer ik veel uit de uitwisseling van ervaringen. Wij zijn niet echt een aannemer en niet echt een dienstenbedrijf. Dus we passen sowieso al niet in één vakje. Het feit dat je dan nog eens perspectieven van allerlei andere sectoren krijgt, vind ik erg nuttig.”

Hoe pakken jullie de uitbreiding aan?

“Momenteel bevindt het merendeel van onze klanten zich in Limburg. Nu mikken we op heel Vlaanderen. Dat willen we meteen goed doen, zonder onze gekende dienstverlening eronder te laten lijden. De voorbereiding voor onze uitbreiding is alvast volop bezig op diverse vlakken. In feite is de logica: zoveel mogelijk tijd besparen om zoveel mogelijk klanten verder te helpen mét de beste service. We zetten bijvoorbeeld extra in op de detaillering van onze tekeningen. We hebben daarom een extra tekenaar aangeworven. Hoe duidelijker de tekeningen, hoe vlotter alle partijen kunnen werken. Daarnaast reviseren en digitaliseren we ook onze handleidingen. Ook weer om de begeleiding van onze klanten te perfectioneren. Een volledige procesoptimalisatie, dat is het doel.”

"Een dienstverlening van hoog niveau blijft de focus."

Wat zijn de uitdagingen volgens jullie?

“Ik denk in eerste instantie op praktisch niveau. Als er nu pakweg een vijs tekort is op een werf, brengen we die vlug na. Dat is niet doenbaar als de klant zich aan de andere kant van het land bevindt. Dergelijk manueel werk willen we vermijden. Wat niet betekent dat we niet meer ter plaatse gaan, want werfcontroles en een hartelijk klantencontact blijven van belang. We helpen mensen om zelf hun woning duurzaam te (ver)bouwen en begeleiden hen bij elke stap. Waar de klant ook woont. Maar we willen die verplaatsingen wel inperken. Dat kan dankzij een doorgedreven voorbereiding en meer automatisering.”

Hoe helpt ScaleUp je in jullie toekomstplannen?

“Het geeft ons de kans om onze plannen te toetsen. Momenteel zijn er twee pistes die we overwegen om onze uitbreiding aan te pakken. Welke de beste is? Dat hopen we te weten aan de hand van de feedback van collega-ondernemers. Ik kijk alvast uit naar de Expertenraad. Daar leggen we onze plannen in detail voor aan mensen uit verschillende sectoren die al langer in het vak zitten of al een scale-up hebben doorgevoerd."

 

Zoek je begeleiding voor je start-up of scale-up?

Ontdek hoe we jou kunnen helpen. Klik hier!

 

Contactpersoon

Joeri Stoop

Senior adviseur eigenaars-ondernemers

Maak je bedrijf klaar om te groeien met Bryo ScaleUp

Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo