Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Patrick Desaeyer: "Mensen en bedrijven zien groeien, dat doen we bij JDI."

Patrick Desaeyer: "Mensen en bedrijven zien groeien, dat doen we bij JDI."

  • 13/04/2021

Logo vlaio

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven? 

“Ik ben 1 van de 3 zaakvoerders van JDI (Just Do It). Een viertal jaar geleden zijn we JDI gestart met de ambitie om ondernemers beter te maken. Hoe? Veel van ons hebben kennis opgedaan bij verschillende bedrijven en deze kennis willen we delen met ondernemers. Dit doen we vanuit (1) een strategische reflex, (2) talent & organisatie en (3) klantgerichtheid. Vanuit deze passie kunnen we een meerwaarde creëren bij kmo’s om zo te groeien, want daar staan we voor. En dat is ook wat mij motiveert: mensen en bedrijven zien groeien.”

Onze groep hangt -ondanks corona- heel goed samen!

Wat is jouw ervaring met Plato? Waarom heb je beslist om deel te nemen? 

“Ik ben al bijna 10 jaar lid bij Voka. Ik was voornamelijk lid voor de netwerking opportuniteiten. Ik werd uiteindelijk uitgenodigd om te gaan spreken bij een Plato-groep in Antwerpen-Waasland en vond dat eigenlijk wel een aangename ervaring. Gaandeweg werd mij gevraagd om Plato-Peter te worden bij Voka Vlaams-Brabant. Doordat het kantoor van JDI in de Druivenstreek ligt en ik al jaren lang een grote Voka-fan ben was ik meteen verkocht om Peter te worden!”


“En waarom meteen Peter? Ik vind het super leuk om met mensen bezig te zijn. Plato is een stuk netwerken, het is mensen leren kennen en het is elkaars kennis en inzichten delen in een groep en dat faciliteren in een hechte groep. En onze groep hangt -ondanks corona- heel goed samen!”

Ondernemen is topsport, en je doet het niet alleen. Daarom zet Plato in op lerend netwerk. Hoe heeft dit jou geholpen? 

“Ik denk dat Plato mij het meest geholpen heeft op persoonlijk vlak doordat je zoveel interessante contacten legt. Het begint met je eigen Plato-groep. Samen met mijn mede-Peter hadden we het idee om de deelnemers eens te bezoeken in hun eigen habitat. Dit was zeer interessant want je merkt meteen veel zaken op. Daarin had ik het moeilijk om niet meteen in een consultant-modus te vliegen en ze te helpen met dingen die ik zag of hoorde. Dat is namelijk niet mijn taak als Plato-Peter. Gelukkig lukt het me intussen al beter om dat evenwicht tussen mijn job en mijn Plato-rol te vinden..”


“Ik denk dat deelnemers meer halen uit Plato op professioneel niveau. Niet elke sessie voor mij als Plato-Peter is inhoudelijk even interessant. Zo doen we regelmatig sessies rond people management, een probleem waar veel ondernemers mee zitten, maar ik al ruim mee bekend ben.” 


“Daarentegen hadden we recent wel een sessie over employer branding. De sessie was zeer inzichtelijk en er waren zaken aan bod gekomen die ik nu zelf verder deel met mijn eigen netwerk. Dus in die zin blijven de meeste sessies toch ook voor ons, als Plato-Peters, verrijkend.”
 

Je ziet de echte problemen waar een ondernemer mee worstelt waar je tijdens het traject kan op inzetten.

Net als in een estafette kun je als ondernemers vergelijkbare situaties tegenkomen. Wat geef jij op jouw beurt mee aan collega-ondernemers? 

“Aan Plato-Meters of -Peters zou ik aanraden om op voorhand je Platonisten te bezoeken. Deze bezoeken hadden voor mij echt een zeer grote meerwaarde. Tijdens de eerste groepssessies zet iedereen toch een beetje een ander gezicht op. Elke maand leer je elkaar wel wat beter kennen, maar zo een thuisbezoek geeft je van in het begin een sterkere band. Je krijgt namelijk een andere ondernemer te zien. De persoon die zijn of haar grootste uitdagingen of verwachtingen zonder schroom deelt. Je ziet dan ook de echte problemen waar een ondernemer mee worstelt waar je tijdens het traject kan op inzetten. En dat heeft een heel grote meerwaarde in het Peterschap.”

Patrick stok

Plato 30 jaar

 

Plato - lerend netwerk voor groeiondernemers bestaat 30 jaar! 

Lees hier alle getuigenissen van ondernemers over hun Plato-ervaring 

#plato30jaar

Nieuws vanuit de Plato-communities

Plato

 

Nood aan klankbord als ondernemer?

Dan ben je bij Plato - lerend netwerk voor groeiondernemers aan het juiste adres. Meld je aan voor kennisoverdracht, ervaringsuitwisseling én netwerking.

Ontdek Plato
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - recupel
imu - vzw - headoffice
Proximus