Skip to main content
  • Nieuws
  • Pallietertunnel dicht voor rampoefening op do 18/5

Pallietertunnel dicht voor rampoefening op do 18/5

  • 16/05/2017

Om de bestaande noodprocedures te kunnen inoefenen, houdt de stad Lier in samenwerking met onder andere de Hulpverleningszones Rivierenland en Rand, het Heilig Hartziekenhuis en de lokale politie Lier op donderdagavond 18 mei een rampoefening in en rond de Pallietertunnel in Lier. Mogelijk ondervindt het verkeer op de Ring (R16) hiervan enige hinder.

pallietertunnelDe voorbereidingen starten omstreeks 18.30 u. met de opbouw van het rampterrein. Op dat moment wordt de tunnel afgesloten voor verkeer. De oefening zelf start om 20 uur. Uiterlijk om 23 uur gaat de tunnel terug open.


Tussen 18.30 uur en 23 uur blijft verkeer op de parallelwegen naast de tunnel en op het kruispunt met de Mechelsesteenweg wel mogelijk. Aan deze oefening nemen heel wat deelnemers van verschillende hulpdiensten deel. In de omgeving van het kruispunt Ring-Mechelsesteenweg zal dit zonder twijfel zicht- en hoorbaar zijn. Zeker wanneer de hulpdiensten aanrijden naar het rampterrein en terug vertrekken kan dit kortstondig voor verkeershinder zorgen.

De nieuwe Kia EV6 nu bij Kia Vermant
Ontdek onze vacatures!
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx