Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Oxford Bikes bekroond op Eindejaarsfeest 2019

Oxford Bikes bekroond op Eindejaarsfeest 2019

  • 13/12/2019

In ‘t Bau-huis in Sint-Niklaas verzamelden donderdagavond 12 december zo’n 500 Antwerpse en Wase ondernemers voor het jaarlijkse Eindejaarsfeest van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Traditiegetrouw reikte de Kamer tijdens dit evenement een Lifetime Achievement Award uit. Die ging dit jaar naar Eddy Van Den Berghe van fietsenfabrikant Oxford Bikes uit Sint-Niklaas.

Voor de Antwerps-Wase Kamer is het Eindejaarsfeest steevast het uitgelezen moment om de aandacht te vestigen op een figuur uit het Waasland. De Lifetime Achievement Award die daarbij wordt uitgereikt, is voorbehouden voor iemand die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan het Waasland door uit te blinken op economisch, maatschappelijk, cultureel of politiek vlak. Met Eddy Van Den Berghe viel die eer dit jaar de gedelegeerd bestuurder van Oxford Bikes te beurt.

Dit Sint-Niklase bedrijf is met een jaarproductie van ongeveer 35.000 fietsen als fabrikant de marktleider in België, die ook in Nederland goed scoort. Oxford Bikes werd in 1925 opgestart door Eddy’s vader, nadat diens vader nog voor de Eerste Wereldoorlog al een fietsenwinkel had opgestart. Oxford was aanvankelijk de naam van een model geïnspireerd op de Engelse fiets. ‘Dat model verkocht dusdanig goed, dat Oxford Bikes de merknaam werd. Sinds 1964 werk ik voltijds in het bedrijf, samen met mijn broer en schoonbroer. Sinds de verhuizing naar het Industriepark Noord in 1985 leid ik de zaak alleen’, legt de intussen 78-jarige Eddy Van Den Berghe uit.

Met 65 medewerkers ontwerpt en assembleert Oxford Bikes zijn volledige aanbod in eigen huis. Naast de klassieke city- en trekkingfietsen nemen elektrische fietsen een steeds groter aandeel van het gamma in. ‘Omdat we vinden dat bij een fiets een kwaliteitsvolle service na verkoop hoort, verloopt onze verkoop aan particulieren uitsluitend via de vakhandel. Daarnaast doen we mee aan openbare aanbestedingen en groepsaankopen en leveren we fietsen aan deelbedrijven zoals BlueBike, Mobit en Fietsambassade Gent’, klinkt het.  

In modeljaar 2018 zette Oxford Bikes overigens de eerste speed pedelec op de markt die volledig in België was ontworpen en hier ook geassembleerd en gecertificeerd werd volgens de strenge Europese technische voorschriften. Door zijn productie in België te houden, kan het merk heel flexibel inspelen op vragen van klanten. Mede voor die visie was de Lifetime Achievement Award dit jaar voor Eddy Van Den Berghe weggelegd. ‘Deze prijs mogen ontvangen, is een prachtige erkenning die me oprecht blij en fier maakt. De award krijgt een mooie plaats in het bedrijf. Want daar, tussen mijn medewerkers, hoort die thuis’, geeft de fiere bedrijfsleider mee.

Herbeleef samen ons het Eindejaarsfeest opnieuw met ons fotoalbum

Powered by flickr embed.

 

Contactpersoon

Dirk Bulteel

Directeur Belangenbehartiging

AW_Welt_6stappenplan
AW_Digitalisering
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende