Skip to main content
  • Nieuws
  • Ovidias: De smaak van een sterk familiebedrijf

Ovidias: De smaak van een sterk familiebedrijf

  • 21/12/2018

Ovidias behoort zonder twijfel tot de categorie ‘lekkerste familiebedrijven van Limburg’. Al 40 jaar rollen hier heerlijke pralines van de band met verrassende smaken. Tot 2016 stond Frans Vangertruyden aan het roer van deze Limburgse smaakmaker. Nu heeft dochter Miet de leiding overgenomen en dat met volle goesting!

Ovidias
"Dat is ook onze kracht: alle medewerkers
van Ovidias zijn stuk voor stuk enorm
betrokken en geëngageerd."

De overgang van eerste naar tweede generatie kwam wel plots, niet?

Miet Vangertruyden: “Inderdaad. Mijn vader overleed in 2016, waardoor ik voor de keuze gesteld werd om ons bedrijf voort te zetten. En ik moet zeggen, ik heb geen moment getwijfeld. Ik wilde er voor de volle 100% voor gaan. Ik liep hier als kind al veel rond, al had dat ook te maken met al die lekkere pralines! (lacht) Op mijn 32ste stapte ik dan echt in de zaak om gelukkig nog ruim 5 jaar met mijn vader samen te kunnen werken. De keuze om de zaak hierna voort te zetten, voelde voor mij gewoon goed aan.”

Heb je het gevoel dat je klaargestoomd was voor die overgang?

Miet: “Klaargestoomd zou ik het niet noemen. We dachten dat we nog vele jaren te gaan hadden samen. We werkten nog steeds heel intensief samen. Toen ik startte in 2011, heb ik me allereerst dedicated kunnen richten op de ontwikkeling van de e-commerce binnen Ovidias. Dat was toen een hele nieuwe tak binnen het bedrijf. Van daaruit leerde ik het bedrijf steeds beter kennen en verdiepte ik me ook steeds meer in de materie. Dus op zijn manier heeft mijn vader me zeker wel klaargemaakt om op een dag de leiding te nemen.”

Kwamen jij en je vader goed overeen?

Miet: “Zeker en vast. We zaten vaak op dezelfde golflengte: innovatie was en is voor ons beiden een belangrijk speerpunt voor Ovidias. De grenzen van ontwikkeling opzoeken, nieuwe dingen blijven proberen. Mijn vader heeft het bedrijf vanaf scratch opgericht: hij was op de hoogte van elk detail. Op dat vlak ben ik misschien iets anders: ik heb aandacht voor de details, maar ik werk op de eerste plaats samen met ons team waarin ieder zijn eigen inbreng heeft. Dat is ook onze kracht: alle medewerkers van Ovidias zijn stuk voor stuk enorm betrokken en geëngageerd. Mijn vader beschouwde hen dan ook echt als deel van de familie. Ik ook trouwens.”

"We ontwikkelden een praline met de smaak van een goed glas bubbels, deels als eerbetoon aan mijn vader."

De nalatenschap van je vader is dus nog goed voelbaar?

Miet: “Oh ja, en dat wil ik ook graag zo houden. Die focus op innovatie is onlosmakelijk verbonden met Ovidias. Zo vieren we dit jaar onze 40ste verjaardag. Daarvoor ontwikkelden we een praline met de smaak van een goed glas bubbels. Omdat dat weer een stap is in de richting van bijzondere pralines, maar ook deels als eerbetoon aan mijn vader. Ik wil ook blijven werken aan eigen recepten, die in huis bereid worden door onze gepassioneerde medewerkers.”

Meer info: www.ovidias.com

Kunnen we jou helpen? 

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo