Skip to main content
  • Nieuws
  • Overzicht voor het naleven van maatregelen voor coronavirus

Overzicht voor het naleven van maatregelen voor coronavirus

  • 18/03/2020

De Nationale Veiligheidsraad legt verregaande maatregels op aan onderneming. Social distancing is verplicht en elke onderneming, ongeacht de grootte, is aangewezen op telewerk. Indien je bepaalde maatregelen niet kan respecteren, kan een tijdelijke sluiting worden opgelegd. We bundelen hier enkele nuttige websites die kunnen helpen bij het naleven van deze maatregels. 

 

De FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg ontwierp een checklist met betrekking tot de maatregelen. U kan deze lijst in overleg met uw preventieadviseur en/of externe preventiedienst overlopen. Het document kan u hier downloaden. Zo voor zie je jouw werknemers van (werk)omgeving die de gezondheid en het welzijn waarborgt.

In dit opzicht is het ook belangrijk om naast deze checklist ten alle tijden de social distancing-maatregel in acht te nemen. Hoe je dit in de praktijk vertaalt kan je hier terugvinden. Op deze pagina kan je praktische tips terugvinden en posters die de werknemers eraan herinnert om deze regels te respecteren.

Daarnaast kan je nog extra beeldmateriaal op de werkvloer verspreiden over je handen wassen en algemene voorzorgsmaatregelen

Volg de laatste updates over de coronacrisis

Voka doet er alles aan om ondernemers door deze crisis te loodsen. We dringen bij het beleid aan op de nodige maatregelen, we informeren en ondersteunen bedrijven waar nodig.

Hebt u zelf een ondernemersvraag over het coronavirus? Raadpleeg onze FAQ, stel uw vraag via 1adres@voka.be of contacteer uw lokaal aanspreekpunt over corona. Wil u weten welke stappen u kan ondernemen om steun aan te vragen: bezoek onze steunmaatregelpagina.

Contactpersoon

Isabelle Meulemeester

Adviseur Internationaal Ondernemen

Proximus
ING
Proximus
SD  Worx
Logo Premed
Logo Randstad