Skip to main content
  • Nieuws
  • Oprichtster Accent Jobs inspireert bij het ontbijt

Oprichtster Accent Jobs inspireert bij het ontbijt

  • 09/12/2016

Voka – Kamer van Koophandel Limburg deed deze ochtend opnieuw de deuren open voor 55 ondernemers. Conny Vandendriessche, oprichtster van uitzendbureau Accent Jobs en adviesbureau Stella P. gaf een uiteenzetting over haar visie van ondernemen en vertelde het groeiverhaal van zowel Accent als Stella P.

In 1995 startte Vandendriessche samen met Philip Cracco het uitzendbureau Accent Jobs. Startend van één bureau in Roeselare bouwde ze op 17 jaar tijd een imperium uit in België, Nederland, Duitsland en andere landen uit. In 2013 voelde ze dat het tijd was voor verandering en gaf ze de operationele fakkel door aan een nieuwe CEO. Enkele maanden later ging Vandendriessche van start met een nieuwe droom, Stella P.

 

Stella P. is een adviesbureau dat voor starters, KMO’s en beursgenoteerde bedrijven Raden van Bestuur en Advies samenstelt. Een van de doelen van Vandendriessche is om meer vrouwen in het hoogste orgaan van een bedrijf te krijgen en zo het glazen plafond te doorbreken. Een belangrijk aspect blijft wel de juiste man/vrouw op de juiste plaats te zetten. “Weten is meten”, concludeert Vandendriessche.

 

“Iedereen wil tegenwoordig plaatsnemen in een Raad van Bestuur, aan kandidaten geen gebrek dus. Daarom doen wij een selectieprocedure van drie mensen per profiel. Zo creëert Stella P. een buffer tussen het bedrijf en de kandidaten. De dunne lijn van persoonlijk contact tussen de ondernemer en een kandidaat voor de Raad van Bestuur nemen we volledig weg. Hierdoor komen er mensen in het orgaan die de ondernemer en het bedrijf verder uitdagen. Waardoor er nieuwe uitdagingen kunnen worden aangegaan.”

 

Voorzitter van Voka – Kamer van Koophandel Limburg, Francis Wanten, bedankte Conny Vandendriessche voor haar inspirerende woorden en benadrukte dat haar uiteenzetting aantoont dat een klankbord voor de nodige impulsen zorgt binnen een bedrijf. “Zelf gaat u altijd voor  Dromen – Denken – Durven – Doen – Doorzetten - én Delen, een mantra die voor elke ondernemer inspirerend werken.”