Skip to main content
  • Nieuws
  • Open VLD populairste partij bij Limburgse ondernemers

Open VLD populairste partij bij Limburgse ondernemers

  • 08/06/2018

Tijdens Applaus, het ledenfeest van Voka – Kamer van Koophandel Limburg, lieten de ondernemers gisterenavond hun stem horen. Open VLD bleek de populairste partij onder de meer dan 1.200 aanwezigen.

politieke poll applaus

Voka – KvK Limburg vroeg gisterenavond aan de aanwezige ondernemers op Applaus naar hun kiesintenties. Volgende resultaten kwamen uit de bus (tussen haakjes de resultaten van vorig jaar):

Open Vld           41% (31%)

N-VA                  36% (39%)

CD&V                 15% (20%)

Groen                 3% (4%)

Sp.a                     3% (2%)

VB                        1% (2%)

pvda+                  1% (1%) 

Anderen            0% (1%)

Gevraagd naar een reactie is voorzitter van Voka - KvK Limburg Francis Wanten erg duidelijk: “Voka – KvK Limburg is politiek neutraal. Daarom is het ook niet aan ons om conclusies hieruit te trekken. De resultaten zijn wat ze zijn.”

“We zullen wel vanuit Voka - KvK Limburg bij alle politieke partijen er op blijven hameren dat het de ondernemers zijn die voor welvaart en welzijn in Limburg zorgen. Als het goed gaat met onze ondernemingen gaat het goed met onze provincie. En op dat vlak moeten de politieke partijen hun verantwoordelijkheid nemen en blijven nemen. Politici moeten lef en durf tonen om ervoor te zorgen dat Limburg kan bloeien en groeien.”

“Wij vanuit Voka - KvK Limburg zullen met ons SALVO, Strategisch Actieplan Limburg van de Vierde Orde, alles in het werk blijven stellen om voor onze ondernemers een zo gunstig mogelijk ondernemingsklimaat te bekomen. Dat is immers in het belang van alle Limburgers.”