Skip to main content
  • Nieuws
  • Ook Brusselse bedrijven krijgen compensatiepremie voor corona-crisis

Ook Brusselse bedrijven krijgen compensatiepremie voor corona-crisis

  • 17/04/2020

De Brusselse regering keurde enkele bijkomende steunmaatregelen goed voor bedrijven getroffen door de corona-crisis. Het totale steunpakket komt daardoor op een 300 miljoen euro. De belangrijkste nieuwe maatregel betreft een compensatiepremie van 2.000 euro, voor kleine bedrijven die zwaar omzetverlies lijden. Eerder had de Vlaamse regering reeds dergelijke steunmaatregel goedgekeurd.

Een overzicht van de belangrijkste nieuwe maatregelen

  • Een compensatiepremie van 2.000 euro  (budget van 102 miljoen euro) om ondernemers en micro-ondernemingen (0 tot 5 VTE) die hun activiteit door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus aanzienlijk zien afnemen, te ondersteunen. Hoe die compensatiepremie precies toegekend zal worden, wordt nog bepaald.
  • 3.000 euro steun voor alle exploitanten van taxidiensten en diensten voor het verhuren van voertuigen met chauffeur (budget van 4,5 miljoen euro)
  • De eenmalige premie van 4.000 euro die de regering eerder invoerde ter ondersteuning van actieve zaken die verplicht waren te sluiten, zal voortaan ook beschikbaar zijn voor verhuurders van videobanden en videodisks (NACE 77.220), carwashen (NACE 45.206), boekhandels (NACE 47.620) en vastgoedkantoren (NACE 68.311
  • De betalingstermijn voor de verkeersbelasting en de belasting op inverkeerstelling wordt verlengd met twee extra maanden.  
  • De opschorting van de stedenbouwkundige termijnen, openbare onderzoeken en overlegcommissies wordt verlengd tot 16 mei 2020. 

Voor alle vragen over deze economische maatregelen en steun aan de Brusselse bedrijven kan men terecht op het nummer 1819 of op de website www.1819.brussels.  

Het volledige overzicht van de steunmaatregelen van diverse overheden vindt u op de Voka-FAQ, die voortdurend wordt bijgewerkt. 

Meer info?

Contact: Jan Van Doren, directeur Voka Metropolitan
 

Contactpersoon

Stel uw vraag aan Voka!

Heeft u een vraag over het coronavirus? Dan kan u terecht bij Isabelle Meulemeester

Voor alle veelgestelde vragen en nuttige informatie kan u terecht op onze algemene infopagina.

BMW Brussels
ING
Logo Mensura
SD  Worx
Logo KPMG