Skip to main content
  • Nieuws
  • Online scan brengt digitalisering kmo’s in kaart voor internationale groei

Online scan brengt digitalisering kmo’s in kaart voor internationale groei

  • 27/07/2020

De Kamers van Koophandel binnen de Euregio Maas-Rijn ontwikkelden een gratis scan om de digitale en internationale maturiteit van bedrijven in kaart te brengen. “Kmo’s kunnen dankzij de DigitSME-scan, die 7 minuten duurt, hun kennis over digitalisering in kaart brengen. Die wordt steeds belangrijker als je ook over de grenzen wil met je onderneming. Naargelang de antwoorden kunnen wij hulp bieden”, zegt Cathérine Dreesen, directeur internationalisatie en innovatie van Voka - Kamer van Koophandel Limburg.

Catérine Dreesen
“Dankzij ons wereldwijde Kamer-netwerk kunnen we bruggen bouwen tussen verschillende regio’s.”


Regionale kmo’s hebben steeds vaker een grensoverschrijdende en digitale mindset nodig om passend in te spelen op globale ontwikkelingen als e-commerce of digitale marketing. Volgens internationale studies hebben deze bedrijven weliswaar de neiging om op vlak van digitalisering achter te blijven.

Scan uw digitalisering

“Dit laat niet enkel kansen voorbijgaan op de thuismarkt, maar belemmert ook de groeivooruitzichten in het buitenland”, waarschuwt Cathérine Dreesen. “Dit project wil het concurrentievermogen van de euregionale kmo's versterken. De scan invullen duurt 7 minuten en geeft je een goed beeld over hoe ver je staat binnen verschillende digitale thema’s.”

“Dit project wil het concurrentievermogen van de euregionale kmo's versterken."

Ondernemingen die de scan invullen kunnen nadien ook vrijblijvend deelnemen aan clusters waarbinnen Euregionale bedrijven verschillende problemen rond digitalisering onder de loep nemen en ook internationale business cases uitwerken.

“Bruggen bouwen met Kamer-netwerk”

De scan is het resultaat van een Europees Interreg-project waaraan verschillende partners uit de Euregio Maas-Rijn samenwerken. “Dankzij ons wereldwijde Kamer-netwerk kunnen we bruggen bouwen tussen verschillende regio’s”, zegt Cathérine Dreesen. “Voor onze Limburgse bedrijven is de Euregio een dankbaar hinterland om internationaal te ondernemen. De nabijheid en eenzelfde bedrijfscultuur zorgen dat de drempel om te internationaliseren er het laagst is.”

Kmo’s kunnen de scan (7 minuten invultijd) gratis invullen via deze link.

Contactpersoon

Jeroen Verbeeck

Coördinator pers & communicatie

imu - vzw - Altez
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Welt_6stappenplan
AW_Digitalisering
IMU - vzw - Bebat
IMU - vzw - Salesforce
IMU - vzw - Remant
IMU - VZW - multibureau
Proximus