Skip to main content
  • Nieuws
  • Online jobbeurs biedt meer dan 400 Limburgse vacatures aan

Online jobbeurs biedt meer dan 400 Limburgse vacatures aan

  • 09/11/2020

Het coronavirus zet de arbeidsmarkt op z’n kop en dwingt bedrijven om online naar talent te zoeken. Voka – Kamer van Koophandel Limburg organiseert daarom op vrijdag 13 november een digitale talentenmarkt waar 16 Limburgse bedrijven samen meer dan 400 vacatures voorstellen. Sollicitanten kunnen daarna een online gesprek voeren met de bedrijven. Die virtuele aanpak is alvast een primeur. “En broodnodig. Nergens in de eurozone is de mismatch op de arbeidsmarkt zo groot als in ons land. Deze Talentenmarkt toont hoe we creatief en innovatief werknemers en werkgevers moeten koppelen”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

JJLL

Johann Leten: "Deze Talentenmarkt toont hoe we creatief en innovatief werknemers en werkgevers moeten koppelen."
 

De Talentenmarkt van Voka – KvK Limburg is uniek in zijn soort. Bedrijven bezorgen op voorhand hun openstaande stageplaatsen die Voka – KvK Limburg vervolgens doorgeeft aan haar netwerk van partners en bemiddelaars. Op die manier wordt er nog voor de Talentenmarkt gekeken of er een mogelijke match is tussen bedrijf én kandidaat. Op deze manier zijn er meer geïnteresseerde en gepassioneerde kandidaten aanwezig op deze jobbeurs.

Grootste mismatch in eurozone

“Een recente studie van het directoraat-generaal Werk van de Europese Commissie ziet dat routinewerk meer en meer verdwijnt in bedrijven. Dat komt door de globalisering, maar ook de technologische vooruitgang”, zegt Johann Leten.

Volgens die studie heeft onze arbeidsmarkt het binnen de eurozone het moeilijkst met die veranderingen. Het gevolg is dat laag- of middengeschoolde werknemers vaker werkloos zijn dan hooggeschoolden. 

"In Limburg is ons Welt-begeleidingstraject een uitgelezen kans voor ondernemingen die werk willen maken van een wendbaar en inclusief personeelsbeleid."

“Nergens in de eurozone is de mismatch op de arbeidsmarkt zo groot als in ons land. We hebben nochtans iedereen nodig op onze arbeidsmarkt. Daarom wil Voka in Vlaanderen meer dan 7.300 contactmomenten voor ondernemingen organiseren om te werken aan een wendbaar en inclusief personeelsbeleid. In Limburg is ons Welt-begeleidingstraject een uitgelezen kans voor ondernemingen die daar werk van willen maken”, zegt Johann Leten.

“Mede door een flexibele arbeidsmarkt kunnen we werk maken van groei. Die laat bedrijven toe om te investeren en tewerkstelling te creëren. Dat zegt ook ons Plan Samen Groeien. Een groei van 2% kan onze welvaart weer op het precorona-traject brengen tegen 2030. De Talentenmarkt toont alvast hoe we creatief en innovatief werknemers en werkgevers moeten koppelen”, besluit hij.

Deelnemende bedrijven

De deelnemende bedrijven van de Talentenmarkt op een rijtje: ASAP, Benepack (Itzu), Benvitec, Eurofins Digital Testing, Greenyard Prepared Belgium, Hörmann Belgium, IN-Z, Monard Law, NMBS, Q-Jobs, Socalim, TRIXXO Jobs, VDAB, Veldeman Bedding (Agilitas), Vizir en Voka – Kamer van Koophandel Limburg.

Contactpersoon

Benny D'Helft

Adviseur arbeidsmarkt