Skip to main content
  • Nieuws
  • Onderschrijf de VN-doelstellingen met uw bedrijf

Onderschrijf de VN-doelstellingen met uw bedrijf

  • 05/03/2017

Ondernemers die duurzaam ondernemen in de praktijk willen brengen, kunnen zich daarvoor vanaf 2017 baseren op het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Als eerste Vlaamse charter dat officieel erkend wordt door de Verenigde Naties, helpt dit bedrijven aandacht voor duurzaamheid in hun DNA te verankeren.

Eind september 2015 onderschreven 193 staats- en regeringsleiders in New York tijdens de Sustainable Development Summit van de Verenigde Naties de verklaring Transforming our World: the Agenda 2030 for Sustainable Development. Het kernstuk van het akkoord is een set van 17 Sustainable Development Goals of duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) die tegen 2030 gehaald moeten worden.

Werken rond 5 P's
Ook Voka is overtuigd dat ondernemingen een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de realisatie van deze doelstellingen en hanteert deze vanaf 2017 als universeel kader voor zijn Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Dat moet ondernemingen helpen hun duurzaamheidsdoelen te behalen.

Voortaan werken deelnemende bedrijven rond de 5 P’s van de VN (Peace, people, planet, prosperity & partnership), die op hun beurt nog eens opgedeeld kunnen worden in de 17 VN-doelstellingen. Bedrijven die binnen het jaar minimaal 10 acties uitvoeren, passend binnen de 17 SDG’s van de VN, ontvangen het charter. Bedrijven die in een periode van drie jaar acties in elk van de 17 doelstellingen uitvoeren, ontvangen een bijkomend certificaat van de VN.

Advertentie Vermant - mei