Skip to main content
  • 03/04/2017

Ondernemingsnieuws uit uw buurt

Enkele recente nieuwtjes uit de ondernemerswereld uit de ruime Mechelse regio, die we u niet willen onthouden.

Steylaertsveldrijden


Steylaerts blijft actief in het veldrijden
Specialist in tegels en badkamerrenovaties Steylaerts uit Berlaar blijft ook de komende twee seizoenen actief in het veldrijden. Het bedrijf verlengt zijn contract als hoofdsponsor van het team Steylaerts-Verona van ploegleider Bart Wellens tot en met het seizoen 2018-2019. Met Verona uit Booischot is ook de tweede naamsponsor uit de regio afkomstig. Voor komend seizoen mikt het team opnieuw op enkele leuke prestaties, met hopelijk de nodige podiumplaatsen. “Het veldrijden draagt op een positieve manier bij tot de algemene merkbekendheid van Steylaerts”, stelt Patrick Steylaerts. Begin 2018 verhuist Steylaerts van Berlaar naar Lier.
www.steylaerts.be 

Cargill investeert in logistiek centrum in haven Antwerpen
In samenwerking met Zuidnatie investeert Cargill in een nieuw logistiek centrum in de haven van Antwerpen. Dit hoogtechnologisch centrum zal bestaan uit een overslagstation en opslagfaciliteiten en wordt speciaal gebouwd voor het laden, lossen en opslaan van gerst en mout. Door deze activiteiten samen te brengen in een strategische locatie als de haven van Antwerpen, zal de moutdivisie van Cargill haar exportmogelijkheden voor mout vanuit Europa kunnen verruimen en de aanvoer van hoge kwaliteitsmout garanderen. De keuze voor de haven van Antwerpen lag voor Cargill, dat zijn kantoren in Mechelen heeft, voor de hand. Niet alleen heeft Zuidnatie als Cargills logistieke partner er haar thuisbasis, bovendien ligt ze in het midden van de Europese gerstproducerende regio’s en is er via de Europese rivieren een goede aansluiting met productielocaties. Het nieuwe multifunctionele platform zou in augustus 2018 volledig operationeel moeten zijn.
www.cargill.be


BelOrta en Coöperatie Hoogstraten bestuderen fusie
Groente- en fruitveilingen BelOrta uit Sint-Katelijne-Waver en Coöperatie Hoogstraten slaan de handen in elkaar. Beide raden van bestuur zijn tot een overeenkomst gekomen om een fusiecomité op te richten. Dat comité heeft gisteren maandag 3 april de besprekingen opgestart, die uiteindelijk tot een fusie moeten kunnen leiden. BelOrta is de grootste coöperatieve groente- en fruitveiling van België en tegelijk Europees marktleider. Het haalde vorig jaar een omzet van 400,4 miljoen euro. Bijna 40 procent van alle via een veiling verkochte Belgische groenten en fruit worden door BelOrta verhandeld. BelOrta ontstond in 2013 door de fusie van de Mechelse Veilingen en Coöbra. In 2014 trad ook Veiling Borgloon toe. Coöperatie Hoogstraten sloot 2016 af met een productomzet van 218,7 miljoen euro.
www.belorta.be


Ecochem breidt uit in Tisselt
Het bedrijf Ecochem, een producent van brandwerend materiaal, creëert vijftig nieuwe jobs in Tisselt (Willebroek), voornamelijk voor zijn afdeling onderzoek en ontwikkeling. De uitbreiding in Tisselt is een gevolg van een gedeeltelijke of volledige sluiting van drie buitenlandse vestigingen. Het gaat om fabrieken in Duitsland, Israël en Frankrijk. Ecochem produceert brandvertragers voor allerlei materialen, van laminaatvloeren tot papier en de isolatie in de motorkap van auto's. Het bedrijf heeft zijn administratieve hoofdzetel in Olen en stelt al enkele jaren een tiental mensen tewerk op Brielen in Tisselt. Recent zijn daar al een tiental extra krachten aan de slag gegaan en tegen eind jaar zullen er nog eens tot veertig nieuwe mensen bij komen. Door haar ligging aan het water is de Tisseltse vestiging voor Ecochem een pak interessanter, omdat de goederen voor de export vanop die locatie gemakkelijk met een eigen watertaxi naar de haven van Antwerpen kunnen worden vervoerd.
www;ecochem.be
 

Eerste steen voor uitbreiding Puurs Logistics Centre gelegd
Vastgoedgroep Goodman heeft op donderdag 30 maart in Puurs de eerste steen gelegd voor een omvangrijke uitbreiding van het Puurse Logistics Centre. Fiege zal de ruimte gebruiken om te voldoen aan de veranderende behoeften. Het bestaande Puurs Logistics Centre omvat twee units, goed voor 20.600m². Het logistieke centrum wordt uitgebreid met een bijkomende 32.000m², waarvan 23.700 m² verhuurd zal worden aan Fiege. Het nieuwe magazijn moet in november 2017 afgewerkt zijn en zal gebruikt worden voor een van de grootste klanten van Fiege: zelfbedieningsgroothandel Makro. Makro wil van Puurs haar belangrijkste distributiecentrum maken voor de Belgische winkels. De ligging van het Puurs Logistics Centre tussen Antwerpen en Brussel en op amper 6 kilometer van de containerterminal van Willebroek is ideaal. De bijkomende ruimte zal ook zorgen voor extra jobs. Het aantal werknemers van Fiege op de site zal aangroeien van 150 naar zo’n 200 medewerkers.

 


In samenwerking met:
MiM

Contactpersoon

Jan Van de Poel

Communicatiemedewerker

Eerste Hulp Bij Ondernemen

Eerstelijnsadvies voor uw bedrijf? Vraag het aan Voka

EHBO & kmo-advies

Voka Charter Duurzaam Ondernemen

Als enige Vlaams charter erkend door de VN

Ons aanbod voor uw duurzame ontwikkeling!
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl