Skip to main content

Ondernemingsnieuws uit jouw buurt

  • 09/10/2017

Nieuwe productie- en verpakkingsruimtes voor Purna

Farmabedrijf Purna heeft zijn productiecapaciteit in de Puurse bedrijvenzone Pullaer uitgebreid. Federaal minister van Sociale zaken en Volksgezondheid Maggie De Block en de Puurse burgemeester Koen Van Den Heuvel openden de hoogtechnologische infrastructuur, die bestaat uit een nieuwe verpakkingszaal, nieuwe productieruimten, nieuwe waslokalen en een staalnamelokaal, plechtig. Deze aanwinst past in een ambitieus groeiprogramma dat de voorbije jaren is uitgevoerd, met stevige investeringen in de professionalisering van het personeel én nieuwe infrastructuur. Een nieuwe R&D-ruimte staat nog op de planning. Purna produceert sinds 1988 farmaceutische vloeibare (siropen/sprays) en halfvaste (zalven, crèmes, gels) producten en wordt geleid door managing director Bart Peeters.

www.purna.be

purna2017

 

Van Hool bouwt volelektrische autocars voor Noord-Amerika

In samenwerking met Proterra, de toonaangevende Amerikaanse ontwikkelaar van batterijtechnologie, zal Van Hool de eerste 100% elektrische autocar voor de Amerikaanse markt bouwen. De eerste exemplaren van deze CX45E autocar zullen in Koningshooikt worden ontwikkeld en gebouwd, om in de eerste helft van 2019 op de Noord-Amerikaanse markt te worden gebracht. Daar zullen ze vooral worden ingezet voor woon-werkverkeer van groepen medewerkers of regelmatige transporten van personen over kortere afstanden. De 100% elektrische autocars hebben een actieradius van ruim 300km. De latere productie van dit type autocar zal gebeuren in de Van Hool-vestiging in het Macedonische Skopje. Deze innovatie bekroont volgens Van Hool zijn dertigjarige samenwerking met ABC Companies, exclusief Van Hool-verdeler in Noord-Amerika.

www.vanhool.be

 

Internationale award voor Parkbrug van Emotec

De Parkbrug van Antwerpen heeft in Berlijn de ‘Footbridge Award 2017’ in de wacht gesleept. Deze award hoort bij een internationale wedstrijd van het tijdschrift ‘Bridge design & engineering’, hét tijdschrift van en voor bruggenbouwers. Ney & partners, de ontwerper van de Parkbrug, nam de prijs in ontvangst. De Parkbrug verbindt sinds de zomer van 2016 het Eilandje met Park Spoor Noord in Antwerpen. Langs de kant van het Eilandje rust de Parkbrug op de London Tower, aan de andere op het kopgebouw van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen. De brug werd vervaardigd door staalbouwer Emotec uit Puurs.

www.emergo.be

 

Reynaers Campus officieel geopend

Reynaers Aluminium in Duffel, specialist in innovatieve aluminium raam-, deur- en gevelsystemen, heeft onlangs zijn Reynaers Campus officieel geopend. Dat gebeurde samen met vicepremier Alexander De Croo en in het bijzijn van de zaakvoerders van bijna 200 klanten. Na de uitbreiding van de magazijnen en productiefaciliteiten is de site zo uitgegroeid tot 70.000 vierkante meter. Reynaers Campus huisvest een uniek belevings-, trainings-, automatiserings- en technologiecentrum. Daarmee is het gebouw, goed voor een investering van bijna 30 miljoen euro, veruit het grootste Europese private centrum in haar soort. Hiermee onderstreept Reynaers Aluminium dat het zijn toonaangevende rol in de bouwsector duurzaam blijft versterken door continue innovatie in aluminiumoplossingen. “Knowhow en ervaring van architecten, aannemers, fabrikanten en onze medewerkers komen hier samen”, zegt woordvoerder Peter Ottevaere.

www.reynaers.com

 

Elmos neemt participatie in PeopleWare

ICT-consultancybedrijf Elmos uit Mechelen heeft een participatie van 40% genomen in het Lierse PeopleWare, dat maatsoftware ontwikkelt. Deze participatie moet beide bedrijven toelaten om gezamenlijk grotere opdrachten uit te voeren en zo sneller te groeien. Elmos werkt al enkele jaren nauw samen met PeopleWare. Voor PeopleWare creëert de participatie een groter draagvlak voor zijn software-expertise en omgekeerd kan Elmos zijn pool van consultants uitbreiden en nog beter tegemoetkomen aan de stijgende vraag van klanten naar gespecialiseerde IT-profielen.  PeopleWare, dat is opgericht in 1994 en 42 medewerkers telt, specialiseert zich in de conceptualisatie, ontwerp en bouw van software op maat voor haar klanten. Het twintigjarige Elmos is met zijn 200 consultants een begrip in het Belgisch ICT-consultancylandschap. Het bedrijf kent de laatste vijf jaar een sterke groei van gemiddeld 14% per jaar.

www.elmos.be

www.peopleware.be

 

Concept to Screen blinkt uit in Cannes

Voor het tweede jaar op rij is het Mechelse productiehuis Concept to Screen in de prijzen gevallen op het Corporate Media & TV Awards festival in het Franse Cannes. In de categorie Online Media – Corporate won het bedrijf van zaakvoerders Sara en Maarten Helsen een Gouden Dolfijn met een bedrijfsfilm voor De Langhe Advocaten. Daarmee verkoos een internationale jury van film- en communicatieprofessionals de film van Concept to Screen boven bijna duizend inzendingen van andere productiehuizen. Vorig jaar was een productie voor de Willy Naessens Group al goed voor een Zilveren Dolfijn.

//concepttoscreen.be

 

Frisomat en Cosimco samen op Marokkaanse markt

Om totaalprojecten te kunnen realiseren op de Marokkaanse markt, hebben algemeen aannemingsbedrijf Cosimco en de industriële staalbouwer Frisomat de krachten gebundeld. Cosimco, sinds 2005 onderdeel van Willemen Groep, staat al sterk in Marokko. Gespecialiseerd in de algemene aanneming van productie-, kantoor- en logistieke gebouwen, heeft het al de containerterminal van de haven van Tanger gerealiseerd en verzorgt het binnenkort de bouw van de Belgische ambassade in Rabat. Als producent van stalen industriegebouwen merkt Frisomat dan weer veel interesse in de interessante Belgische prijs-kwaliteitsverhouding.  Cosimco is sinds de jaren ’80 specialist in bedrijfshuisvesting en behoort sinds 2005 tot de Willemen Groep. Frisomat is opgericht in 1978 en gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en montage van industriële gebouwen in koudgevormd staal.  Frisomat telt wereldwijd 14 filialen en produceert in België, Brazilië en Rusland.

www.cosimco.be

www.frisomat.be

 

In samenwerking met:

:MiM

Contactpersoon

Jan Van de Poel

Communicatiemedewerker

Advertentie Vermant - mei