Skip to main content

Ondernemingsnieuws uit jouw buurt

  • 11/09/2017

Tom Verhaegen nieuwe CEO bij t-groep

tgroeptomverhaegen
HR-dienstverlener t-groep heeft Tom Verhaegen aangesteld als nieuwe CEO. Hij trad op 6 september in dienst en volgt Mark Verstraete op, die meer dan 15 jaar aan het hoofd stond van de organisatie en nu aan boord blijft als bestuurder. Onder de leiding van Mark Verstraete groeide t-groep uit tot een internationale speler met 140 kantoren in België, Nederland en Polen.  

De nieuwe CEO startte zijn carrière bij British American Tobacco (BAT), waar hij doorgroeide tot International Brand Manager Barclay. In 2002 maakte hij de overstap naar AB Inbev, waar hij verschillende lokale en internationale marketing- en sales-functies bekleedde. t-groep is de vijfde grootste HR-dienstverlener in de Benelux met 140 kantoren in België, Nederland en Polen, met in totaal meer dan 710 medewerkers. Daarnaast stelt het bedrijf in België 2500 dienstenchequemedewerkers met een contract van onbepaalde duur tewerk.


ORBIT opent filialen in Beiroet en Parijs

ORBIT uit Puurs heeft recent zijn internationale activiteiten versterkt met de opening van twee verkoopkantoren in het buitenland. In het centrum van Parijs is de architecturale verlichtingsfabrikant een Light Studio gestart, van waaruit het lokale Franse ORBIT-team zich voornamelijk op interieurarchitecten en lighting designers richt. Daarnaast moet de oprichting van een kantoor in Beiroet (Libanon) het bedrijf helpen om de bredere markt in het Midden-Oosten, met dank aan onder andere de Dubai Expo 2020 en de wereldbeker voetbal in Qatar, beter te bewerken. De jongste jaren heeft ORBIT zich door doorgedreven R&D-investeringen ontwikkeld tot een platform van innovatie in de projectverlichtingsmarkt. Het bedrijf werkt rond innovatieve thema’s, zoals de integratie van akoestiek in decoratieve verlichtingselementen, het draadloos sturen en controleren van armaturen en dynamische led-verlichting.

www.orbitbelgium.com

 

Armonea genomineerd als Onderneming van het Jaar 2017

Samen met Euronav en WDP is Armonea, met hoofdzetel in Mechelen, genomineerd voor de titel van Onderneming van het Jaar. Deze verkiezing is een organisatie van EY, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis, en in het leven geroepen om het geweldige werk van succesvolle Belgische bedrijven onder de aandacht te brengen. Armonea is in 2008 ontstaan na de fusie van de rusthuizengroepen Van den Brande en Restel Résidences en sindsdien uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke aanbieder van seniorenzorg in België. Het heeft 83 rusthuizen, serviceflats en service-residenties verspreid over heel België. De zorgverlener is in Spanje actief met de groep La Saleta en in Duitsland met de groep DPUW (Deutsche Pflege und Wohnen). De omzet van Armonea bedroeg in 2016 438 miljoen euro. In België, Spanje en Duitsland samen heeft de groep 15.000 medewerkers. De opvolger van Vyncke, laureaat van de Onderneming van het Jaar® 2016, wordt bekendgemaakt op dinsdag 17 oktober.

www.armonea.be


Inteo lanceert website over beslag inzake namaak

Het in Mechelen gevestigde advocatenkantoor Inteo heeft de microsite www.beslaginzakenamaak.be rond beslag inzake namaak gelanceerd. Beslag inzake namaak is een procedure op éénzijdig verzoekschrift om bewijs te verzamelen van mogelijke inbreuken op intellectuele eigendomsrechten. De bezochte onderneming is pas op de hoogte van de procedure op het ogenblik dat een gerechtsdeskundige en een gerechtsdeurwaarder er zich aanmelden. Beslag inzake namaak wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt om bewijs te verzamelen van gebruik van software zonder licentie, maar ook voor inbreuken op andere rechten zoals octrooien, merken of modellen. De website bevat naast nuttige eerstelijnsinformatie en heldere antwoorden op enkele veel gestelde vragen over de procedure ook praktische tips.

www.inteo.be

 

Dina De Haeck stuurt Efficy mee aan

CEO Dina De Haeck van het Bornemse Syneton is voortaan voorzitster van de raad van bestuur van CRM-specialist Efficy uit Evere. In die functie neemt zij het over van Fransman Nicolas Pigerol. De vervrouwelijking van het kaderbestuur vormt een eerste stap in het ‘Women in IT’-plan van Efficy. Zo moet tussen 2017 en 2020 de helft van de nieuwe rekruten een vrouw zijn. Efficy brengt een CRM-oplossing op de markt die gebruikers in staat stelt om contacten, klanten, databases en marketingcampagnes te beheren. Het bedrijf uit Evere heeft nog vestigingen in Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zwitserland en Turkije. Dina De Haeck trad begin dit jaar aan als CEO bij Syneton. Voordien was ze aan de slag bij Eurofins Central Laboratory, Arseus Dental & Medical en Pfizer.

 

In samenwerking met:

:MiM

Contactpersoon

Jan Van de Poel

Communicatiemedewerker

Advertentie Vermant - mei