Skip to main content

Ondernemingsnieuws uit jouw buurt

  • 14/08/2017

Antilope en De Bie Printing samen in nieuwe groep

antilopedebie
Sinds 1 juli vormen Antilope Printing uit Lier en de groep De Bie Printing uit Duffel één nieuwe grafische groep. De integratie van deze twee toonaangevende drukkerijbedrijven in Antilope De Bie Printing, dat meteen een leidende speler in de vellendrukmarkt in de Benelux is, zal volledig voltooid zijn in het voorjaar van 2018, op de huidige site van De Bie Printing in Duffel. De bundeling van de krachten moet Antilope De Bie Printing toelaten om ook in de toekomst het beste antwoord op de nieuwe behoeften van zijn klanten te bieden.
“Onmiddellijk is gestart met een investeringsplan van 8 miljoen euro, om van de site in Duffel een van de meest performante grafische productiecentra van de Benelux te maken”, stellen Bart De Bie en Joris De Lannoy, die samen de nieuwe groep leiden. Johan De Bie focust zich daarnaast op de aankoop van investeringsgoederen en grondstoffen voor de ganse groep.

 

 

Greenyard-CEO Marleen Vaesen wint Vlerick Award 2017

De ceo van Greenyard uit Sint-Katelijne-Waver, Marleen Vaesen, heeft de Vlerick Award 2017 gewonnen. Het publiek heeft volgens Vlerick Business School voor haar gekozen, omdat zij als business leader het bedrijf binnen zijn sector op duurzame wijze naar de top heeft geloodst. Marleen Vaesen doorliep eerst verschillende marketingrollen bij Procter and Gamble. In 1999 werd ze aangesteld als voorzitster van Douwe Egberts Belgium en lanceerde ze wat later het revolutionaire Senseo in België. In 2012 werd ze ceo van Pinguin Lutosa. In 2015, bij de fusie van Greenyard Foods met Univeg en Peltracom, werd ze ceo van de nieuwe Greenyard-groep. Greenyard is een wereldleider op het gebied van verse en bereide groenten en fruit. Het bedrijf werkt intussen voort aan het verstevigen van haar positie op de markt. Zo heeft Greenyard Foods net Mykogen Polska, een producent van kwaliteitsvol champignonsubstraat met vier fabrieken in Polen en Oekraïne, overgenomen.

 

BMW neemt afscheid van Juma-oprichter Julien Mampaey

BMW Group Belux, met hoofdzetel in Bornem, heeft einde juni met het overlijden van Julien Mampaey afscheid moeten nemen van een trouwe partner van weleer. Julien Mampaey richtte de Mechelse BMW-concessie Juma op, die tot op vandaag succesvol wordt voortgezet door zijn dochter Pascal en haar echtgenoot Gunther Van Lent. Daarnaast deed Julien Mampaey ook in de autoracerij van zich spreken. in 1975 startte hij het raceteam BMW Juma op, waarmee hij onder andere in 1977, 1982 en 1983 telkens de 24 Uur van Spa-Francorchamps wist te winnen. Met die successen droeg Julien Mampaey veel bij aan de uitstraling van BMW Motorsport. Juliens’ zoon Bart trekt die lijn tot op vandaag overigens door met zijn eveneens zeer succesvolle BMW-team RBM. Julien Mampaey werd 73 jaar.

 

Raf Dom nieuwe financieel directeur bij SBB

SBB Accountants & Adviseurs heeft sinds 1 juli met Raf Dom een nieuwe financieel directeur, in opvolging van Philippe Sergeant. Als accountant-belastingconsulent IAB was Raf Dom voordien kantoordirecteur van de SBB-vestiging in Sint-Katelijne-Waver. “Met Raf Dom versterken we het directiecomité dat het bedrijf momenteel volop voorbereidt op de uitdagingen van de toekomst en de vragen vanuit de markt”, stelt Raf Sels, CEO van SBB Accountants & Adviseurs. Met 430 werknemers, verspreid over dertig kantoren in Vlaanderen, adviseert SBB ruim 20.000 klanten: starters, zelfstandige ondernemers en kmo’s, vrije beroepers en vzw’s.

 

Jan Coesens in handen van Van Egdom Groep

Van Egdom Groep, het transportbedrijf gespecialiseerd in uitzonderlijk vervoer uit Heist-op-den-Berg, heeft Jan Coesens Transport overgenomen. De sectorgenoot uit Geraardsbergen vond geen opvolging om de toekomst van het bedrijf te garanderen, waarop die tot een overeenkomst tot overname kwam met zaakvoerder Paul Van Egdom van de gelijknamige groep. Van Egdom Groep telt meer dan 250 medewerkers en is een belangrijke speler op gebied van uitzonderlijk transport. Met vestigingen in Heist-op-den-Berg, Achêne en Seneffe is het bedrijf goed vertegenwoordigd in België. Jan Coesens Transport is met 50 werknemers eerder een kleine kmo. Na de overname blijft het filiaal in Geraardsbergen operationeel en ook de naam Jan Coesens Transport zal nog enige tijd behouden blijven.

 

Schréder haalt Smart City Award binnen

Schréder, de specialist in het ontwerp en de realisatie van HID- en ledverlichtingsoplossingen, heeft een Smart City Award gewonnen. In samenwerking met Atkins Global eindigde het bedrijf, met een Belgische vestiging in Bornem, eerste in de ontwerpwedstrijd A Smarter City. Die vond plaats in The City Centre in Londen. De wedstrijd had een duidelijk doel: de potentiële voordelen van het implementeren van slimme technologieën in het financiële hart van Londen benadrukken. Het project Key to the City dat Schréder en Atkins Global samen hebben uitgetekend, maakt gebruik van een applicatie voor de smartphone en slim straatmeubilair. Die helpen bewoners en bezoekers in contact te treden met de meer dan 150 groene ruimten in het Londense netwerk. De toepassing van smart lighting technologie vormde daarbij een belangrijk onderdeel.

Contactpersoon

Jan Van de Poel

Communicatiemedewerker

De nieuwe Kia EV6 nu bij Kia Vermant
Ontdek onze vacatures!
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx