Skip to main content
vanhool_basf
  • 26/06/2017

Ondernemingsnieuws uit jouw buurt

vanhool
Van Hool bouwt tankcontainers BASF

Van Hool uit Koningshooikt is onlangs gestart met de productie van een groot order van 482 tankcontainers voor BASF. Deze zullen door BASF in het Duitse Ludwigshafen worden ingezet voor het transport van diverse chemische producten. Gedurende ruim twee jaar hebben Van Hool en BASF samen deze innovatieve tankcontainers ontwikkeld. Het betreft 45’ tankcontainers met een lengte van 13,7 meter en 52’ tankcontainers van 15,8 meter lang, met een laadvermogen van 66 à 67 ton. De containers zijn geladen stapelbaar en kunnen gebruikt worden voor opslag van vloeistoffen. Dit jaar worden nog zo’n 90 stuks en 2 prototypes afgeleverd. De rest van het order wordt in 2018 geleverd.

www.vanhool.be

 

 

Duvel Moortgat lanceert Barrel Aged

Brouwerij Duvel Moortgat heeft Duvel Barrel Aged een nieuw bier gelanceerd. De nieuwe versie van het Duvelbrouwsel heeft zes maanden op Amerikaanse eikenhouten bourbonvaten gerijpt. Die komen van twee gerenommeerde Amerikaanse bourbondistilleerderijen: Four Roses Distillery en Buffalo Trace Distillery uit Kentucky. Het resultaat van de rijping van zes maanden is een amber- tot okerkleurig bier met een zweem van karamel en vanille, en een licht geroosterd, intens toffeearoma. In totaal heeft de rijping in de 100 vaten zo’n 24.000 flessen van 75 centiliter opgeleverd. Die zullen vanaf 30 juni te koop zijn.

www.duvelmoortgat.be

 

Telenet voltooit overname Coditel

Telenet Group bvba, dochtervennootschap van Telenet Group Holding NV, heeft de overname van Coditel Brabant bvba en haar dochter-vennootschap Coditel S.a.r.l. (samen SFR BeLux) formeel afgerond. Op 13 juni maakte Telenet bekend dat de Belgische Mededingingsautoriteit haar goedkeuring had gegeven voor de geplande overname. Op basis van deze goedkeuring zijn Telenet en Altice N.V. overgegaan tot uitvoering van hun akkoord voor de overname van SFR BeLux door Telenet voor 400 miljoen euro (schuldvrij en cashvrij). Dankzij de overname van SFR Belux kan Telenet zijn kabelvoetafdruk in Brussel, in een deel van Wallonië en in delen van het Groothertogdom Luxemburg uitbreiden en zich in België verder positioneren als een telecomoperator voor zowel residentiële als zakelijke klanten.

www.telenet.be

 

Greenyard Foods versterkt positie op champignonmarkt

Greenyard Foods, de wereldspeler in productie en distributie van verse en bereide groenten en fruit, heeft Mykogen Polska overgenomen. Dat is een Poolse producent van kwaliteitsvol champignonsubstraat, een grondstof voor de productie van champignons. Mykogen Polska telt vier fabrieken, gevestigd in Polen en Oekraïne, en meer dan 300 personeelsleden. De voorbije vier jaar zag het Poolse bedrijf haar omzet met gemiddeld 8 procent toenemen. Greenyard Foods verbetert dankzij de overname haar positie op de champignonmarkt. Het bedrijf heeft nu een betere toegang tot hand- en mechanisch geplukte champignons. Daarnaast kunnen er nu ook synergiën tussen de verschillende divisies van de groep gecreëerd worden. De groeiende productievolumes van de champignonsubstraten hebben verder een positieve impact op de verdere groei van Greenyard Foods. De concurrentieautoriteiten moeten wel nog goedkeuring geven voor de overname. Greenyard Foods stelt als wereldwijde nummer één in de handel van groenten en fruit meer dan 8.000 werknemers tewerk in 25 landen.

https://greenyard.group/nl

 

In samenwerking met:

:MiM

 

Contactpersoon

Jan Van de Poel

Communicatiemedewerker

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl