Skip to main content

Ondernemingsnieuws uit jouw buurt

  • 12/06/2017

singlemalt
Stijgende internationale interesse voor Gouden Carolus Single Malt

De whisky van Stokerij De Molenberg van de Mechelse brouwerij Het Anker gooit drie jaar na haar lancering alsmaar hogere ogen in het buitenland. Onlangs was de Gouden Carolus Single Malt goed voor zowel een gouden medaille op de International Spirits Challenge in het Verenigd Koninkrijk als een zilveren medaille op de San Francisco World Spirits Competition in de Verenigde Staten. De International Spirits Challenge geldt als een van de meest gerespecteerde en invloedrijke spirits competities ter wereld, terwijl ook de San Francisco World Spirits Competition een zeer invloedrijke wedstrijd is. Met deze tiende en elfde onderscheiding voor de whisky gedistilleerd uit het moutbeslag van de veelgeprezen Gouden Carolus Tripel, plaatst Stokerij De Molenberg zich internationaal weer in de kijker. Nu er de afgelopen jaren voldoende productievoorraad is opgebouwd, richt Stokerij De Molenberg haar blik stilaan naar interessante exportlanden. Intussen organiseert Het Anker dit jaar ook voor bedrijven een verkoop van gepersonaliseerde luxekoffers Gouden Carolus whisky. Geïnteresseerde bedrijven kunnen hun bestelling doorgeven tot uiterlijk 26 juni.

www.hetanker.be

 

Greenyard-CEO Marleen Vaesen wint Vlerick Award 2017

De ceo van Greenyard uit Sint-Katelijne-Waver, Marleen Vaesen, heeft de Vlerick Award 2017 gewonnen. Het publiek, dat vooraf via de website en live in de zaal kon stemmen, heeft volgens Vlerick Business School voor haar gekozen, omdat zij als business leader haar bedrijf binnen de desbetreffende sector op duurzame wijze naar de top loodste. Marleen Vaesen kan al terugblikken op een succesvolle carrière. Ze startte in 1982 bij Procter and Gamble, waar ze verschillende marketingrollen in België en Europa op zich nam. In 1999 werd ze aangesteld als voorzitster van Douwe Egberts Belgium. Ze lanceerde Senseo in België, een product dat een ware revolutie teweegbracht op de koffiemarkt. In 2012 werd ze ceo van Pinguin Lutosa. In 2015, bij de fusie van Greenyard Foods met Univeg en Peltracom, werd ze ceo van de nieuwe Greenyard-groep. Greenyard is een wereldleider op het gebied van verse en bereide groenten en fruit.

https://greenyard.group/nl
 

Laurent Eeraerts aan boord bij Jan Snel Groep

Sinds vorige week heeft Laurent Eeraerts het directieteam vervoegt van Jan Snel Groep. Deze internationaal opererende familieonderneming heeft meer dan 55 jaar ervaring in flexibel bouwen en gespecialiseerd transport en is de voorbije decennia uitgegroeid tot een middelgroot bedrijf met ruim 280 medewerkers. Als algemeen directeur van Jan Snel België nv en Jan Snel Zuid bv is Laurent Eeraerts binnen de groep verantwoordelijk voor de vestigingen in Bornem (B) en Hulst (NL). In samenwerking met CEO Harry Van Zandwijk zal hij ook bijdragen aan de geplande internationalisering van de groep.

https://jansnel.com/

 

HTMS maakt kans op Belgian Maker Award

De finalisten van de Belgian Maker Awards, een initiatief van Unizo en DHL Express, zijn bekend. Onder meer HTMS, voluit High Tech Metals Seals, uit Mechelen behoort tot de vijf kanshebbers op de overwinning. Verder vullen Aluvision uit Deinze, Brouwerij Huyghe uit Melle en La Fille d’O uit Gent en Slabbinck nv uit Brugge het lijstje aan. De Belgian Maker Award is een onderscheiding voor het beste productiebedrijf van Vlaanderen en Brussel. HTMS, opgericht in 1999, produceert hoogtechnologische metalen dichtingen die in extreme omstandigheden gebruikt worden. Het bedrijf heeft zo de afgelopen jaren een unieke marktpositie kunnen innemen op internationale nichemarkten zoals lucht- en ruimtevaart, offshore en kernfusie. De winnaar wordt op 22 juni bekendgemaakt.

www.htms.be

 

Groep F&S viert tienjarig bestaan

Groep F&S uit Heist-op-den-Berg, gespecialiseerd in totaalinrichting, heeft onlangs een groot feest georganiseerd ter ere van haar tienjarig bestaan. Groep F&S begon oorspronkelijk als tweemanszaak met Filip Oost en Steve Van den Broeck aan het roer. De focus lag toen voornamelijk op parket en laminaat, maar stelselmatig is de zaak gegroeid tot een specialist in totaalinrichting voor particulieren en bedrijven. Sinds 2010 bevindt het bedrijf zich in het industriepark in Heist-op-den-Berg, waar het werk verschaft aan veertig medewerkers.

//www.fns-interieur-schrijnwerk.be/

 

In samenwerking met:

:MiM

Contactpersoon

Jan Van de Poel

Communicatiemedewerker

Advertentie Vermant - mei