Skip to main content

Ondernemingsnieuws uit jouw buurt

  • 19/12/2017

 

 

PRIM schenkt cheque aan To Walk Again

primcheque
De Mechelse PR-vereniging PRIM heeft onlangs een cheque van 2.000 euro overhandigd aan To Walk Again, de vzw van Marc Herremans. PRIM, wat staat voor Public Relations Industrie Mechelen, verenigt maandelijks in een ongedwongen sfeer een delegatie van het Mechelse bedrijfsleven en het stadsbestuur rond een gastspreker. De bedoeling hiervan is om de contacten interdisciplinair te handhaven en uit te breiden en nieuwkomers te leren kennen. Met de middelen die de vereniging genereert, steunt ze elk jaar een goed doel. Dit jaar mocht Johan Cremery in naam van To Walk Again een mooie cheque in ontvangst nemen (foto David Legrève).

www.prim.be
www.towalkagain.be

 

 

 

KV Mechelen plant vernieuwing hoofdtribune

Na eerder al twee nieuwe tribunes te hebben gebouwd, plant KV Mechelen de volgende fase in de vernieuwing van zijn stadion. De huidige hoofdtribune moet in de loop van volgend jaar plaats ruimen voor een volledig nieuwe versie, met plaats voor luxueuze zitplaatsen, twee verdiepingen skyboxen met buitenseats, een businessrestaurant en een vernieuwde pers- en spelersinfrastructuur. De meer zakelijke invulling van dit deel van het stadion genereert extra commerciële mogelijkheden, waardoor KV Mechelen zich structureel zal kunnen versterken en een nieuwe budgetstijging zal kunnen waarmaken. De bouw van de nieuwe hoofdtribune wordt gefinancierd met middelen die zeven investeerders uit de Mechelse regio ter beschikking stellen. Om deze inbreng mogelijk te maken, is de club omgevormd tot een NV.

www.kvmechelen.be

 

Reynaers Group neemt Zwitsers Forster over

Reynaers Group heeft het Zwitserse Forster Profilsysteme overgenomen van de Arbonia Group. Forster Profilsysteme is ontwikkelaar en fabrikant van kwaliteitsvolle profielsystemen in staal en roestvrij staal voor deuren, ramen en gevels. Beide bedrijven zullen dankzij de overname hun leidende positie in de bouwmarkt voor respectievelijk aluminium- en staaloplossingen kunnen verstevigen. Forster Profilsysteme en Reynaers Aluminium blijven onafhankelijk werken en als afzonderlijke entiteiten deel uitmaken van Reynaers Group, maar ook nauw samenwerken om van elkaar te leren op het gebied van onderzoek en ontwikkeling en ICT. Swiss made Forster Profilsysteme is opgericht in 1874 en stelt 210 mensen tewerk. Vanuit de productievestiging in het Zwitserse Arbon worden profielen geleverd aan klanten in de hele wereld. Het Duffelse familiebedrijf Reynaers Group werd in 1965 opgericht en is met zo’n 2.000 werknemers actief in meer dan 70 landen wereldwijd.

www.reynaers.be

 

Crossroad bundelt krachten met BDO

Het advieskantoor BDO heeft alle aandelen overgenomen van het Mechelse consultancybedrijf Crossroad. Beide bedrijven bundelen de krachten om bedrijven te helpen bij de veranderingstrajecten die de digitalisering met zich meebrengt en waarmee bedrijven worstelen. Al meer dan 10 jaar ondersteunt Crossroad ondernemingen bij hun digitale transformatie. Het bedrijf verleent advies bij de conceptuele uitwerking, de implementatie van nieuwe technologieën en begeleidt de medewerkers. BDO ziet hierin grote toegevoegde waarde en bovendien versterkt BDO zijn expertise rond digitalisering en innovatie. Het huidige management van Crossroad, met Jan De Schepper als uitvoerend bestuurslid en managing director Peter Van Laer, blijft aan boord, net als Carmen Cordier in de nieuwe Raad van Bestuur.  Het hoofdkantoor van Crossroad in Mechelen wordt aangehouden, net zoals de externe hub in het vernieuwde Thor Park in Genk.

www.crossroad.be

 

Dachser wint award voor duurzaamheid

Bij de uitreiking van ‘The European Transport Award for Sustainability’ (ETPN), heeft Dachser dit jaar de Special Award for Corporate Social Responsabilty ontvangen. De logistiek dienstverlener werd eerste in de categorie Transportation and Forwarding Companies. De ‘Special Award’, toegekend door de in München gevestigde logistieke uitgeverij Huss-Verlag, erkent een organisatie zijn of haar inzet voor duurzaamheid. Er wordt rekening gehouden met milieubescherming, maatschappelijk verantwoord ondernemen, de bedrijfscultuur en de verbintenis van het bedrijf met de wetenschap en het veiligstellen van de toekomst. Een belangrijke overweging is dat deze verbintenis in overeenstemming is met bedrijfsdoelstellingen.  Met 27.450 medewerkers en 409 locaties wereldwijd behoort Dachser tot de leidende logistieke dienstverleners in Europa. In België heeft Dachser vier eigen vestigingen, onder andere in Willebroek.

www.dachser.com/be

 

In samenwerking met:

:

MiM

Contactpersoon

Jan Van de Poel

Communicatiemedewerker

Advertentie Vermant - mei